keresés menü

Lehet, hogy ez volt életem utolsó interjúja, közölte FKA twigs

Sokáig marad még dilemma, hogy egy zenei újságíró milyen mértékben érdeklődhet egy előadó magánélete iránt – már ha egyáltalán. Meddig érdekes a privát szféra az alkotás és az ihletettség szempontjából? És hol a határ? Ha Björk az albumán dalokba önti a szakítását, akkor őt oké kérdezni, aki meg nem beszél erről, azt nem? És ha nem beszél, de tudjuk róla?

Azért sorakoznak most a kérdések, mert a Sunday Times csinált interjút napjaink underground szupersztár énekesnőjével, FKA twigsszel, ami aztán elég kínos véget ért.

(Fotó: David Burton)

Az újságíró egyszer eljut odáig, hogy twigset aktuális kapcsolatáról, Robert Pattinsonról kérdezi, aki ugye a Twilight című tinivámpírsorozat egyik sztárja volt. Konkrétan úgy szól a kérdés, hogy az énekesnő látta-e a szériát. A válasz nemleges.

Aztán a házasságáról. Ezt kapja cserébe:

“Ki mondta neked, hogy házasodni készülök?”

És innentől kezdve kezd egyre cikibb lenni a felállás. Végül hirtelen kiböki:

“Lehet, hogy ez volt az utolsó interjúm. Nem tudom ezt csinálni. Hülyén érzem magam tőle.”

A Dazed az eset kapcsán éleslátón megjegyzi, hogy az újságíró pont olyan témát kezdett felfejteni, amit a popsztár attól a sajtótól várt volna, amit megrögzötten igyekszik elkerülni. Kérdés, hogy 2015-ben egyáltalán el lehet-e kerülni a bulvárt, ha az ember felrobbant a sikerességben.

Függetlenül ettől egyébként kiderülnek még olyasmik az interjúból, hogy tinnitusza (állandósult fülcsengés) van, borzasztóan szenvedett egy haldokló rajongója miatt, és hogy kirabolták egyszer a jógastúdiója előtt. Kérdés, hogy ezekért az információikért megérte-e feszegetni azt, amiről nem szívesen beszél.