keresés menü

Ezzel a 110 eddig ismeretlen Aphex Twin trekkel meddig húzod ki?

aphex 92

Múlt héten egy másik szuperizgi téma kapcsán már megemlítettük, hogy egy titokzatos SoundCloud-felhasználó elkezdett megosztani állítólagosan kilencvenes évekbeli Aphex Twin-trekkeket. Nos, mostanra már 110 darab ilyen felkerült és igen, akár egyből indíthatod őket:

Tényleg Aphex Twintől vannak ezek, mi van, ha mégse?

Mike Paradinas Planet Mu-vezér szerint – aki már dolgozott együtt Aphex Twinnel – eredetiek. Ezen kívül Aphex Twin reakciója, “Csodálatosak, hallgatnék még belőlük”, is azt sugallja, hogy tőle származnak.

Igazából azonban az sem számít, ha mégse. Aphex Twin egész pályáját, kezdve a különös névválasztástól végigkísérte a titokzatosság. Álnéven kiadott, de letagadott lemezek, hanganyagok, amikről ódákat zengett, de lehet, hogy nem is léteznek. Bárki is legyen ezeknek a számoknak a szerzője, ez az egész az ő kultuszáról szól, az ő munkásságára épít:

A nagy reneszánsz mesterek klasszikus festményein is rendre dolgoztak tanítványok.

Aphex Twin visszatérése egyébként azért is nagyon érdekes, mivel ő volt a preinternetes korszak utolsó nagy szabálytörője. Most pedig egy teljesen más kontextusban, és úgy fest, teljesen más szinten folytathatja a trollkodást. Emlékszünk még, amikor alig egy éve a rajongók 15 millió forintnyi külföldi valutát kalapoztak össze, hogy kiadjanak digitálisan egy csak öt ember által ismert, húsz éves Caustic Window-lemezt?

Na, most itt van tízszer annyi zene ugyanabból a korszakból tök ingyen!