keresés menü

Húsz évet a fiókban töltő Aphex Twin-lemez? Akkor talán hallgassuk is meg

Tavasszal egyezett meg a legfontosabb Aphex Twin-fórum, a We Are The Music Makers néhány szószólója a mester kiadójával, miszerint ha Kickstarteren összekalapoznak elegendő pénzt, akkor megkapják az Aphex Twin egyik legtöbbet emlegetett kiadatlan albumát. Az 1994-ben a “Caustic Window” művésznév alatt készült lemezből a hagyomány szerint mindössze néhány barát kapott egy-egy példányt, szigorúan kikötve, hogy nem készíthetnek másolatot. 

A rajongóknak végül olyan jól sikerült  a gyűjtés, hogy a belőtt 600 támogató helyett összesen 4124-en dobtak bele a projektbe fejenként 16 dollárt, abban a reményben, hogy cserébe megkaphatják a lemez digitalizált másolatát. Így hozzávetőlegesen 15 millió forintnyi pénz jött össze a május 10-es határidőig. Tegnap éjjel pedig kiderült, hogy néhány ezer fanatikus nem tud olyan jól titkot tartani, mint néhány barát. Valaki ugyanis vett egy nagy levegőt és kitette a lemezt a YouTube-ra, így most már mindenki birtokba veheti a poptörténelem egyik legnagyobb Szent Grálját.

Aphex Twin az elmúlt szűk tíz évben csak sokadik álneveken elkészített resztliket adott ki, mondván a legjobb zenéire, amiket eközben írt, nem méltóak az emberek. Ez csak görcsös mítoszgyártásnak tűnt részéről, mintsem komolyan vehető kijelentésnek, a ’94-es Caustic Window-lemez kikerülésével azonban újra bizakodhatunk, hogy kapunk még a jövőben teljes értékű Aphex Twin-lemezeket.