keresés menü

Egy nagyon rossz, és egy nagyon jó hír a (nem csak) budapesti teknósoknak

Hétfőn írtunk az Auróra és a Corvin Club önkormányzati bezáratásáról, amely előtt mindkettő hely üzemeltetése, ha más-más okokból is, de meglehetősen lefagyva áll.

A rossz hír az,

legalábbis azoknak, akik ritmikus táncgimnasztikát folytatnának nem halk klubzenére a Blaha tetején, hogy a Corvin időközben megerősítette: megkapták a hivatalos papírt is az ideiglenes bezáratásukról.

Ebben az áll, hogy a június 20-i razzián két személyt drogkereskedelem vádjával, ötöt pedig drogbirtoklás vádjával előállítottak, és ahhoz, hogy ez előfordulhatott, az vezetett, hogy “az üzemeltető és foglalkoztatottai elmulasztották a rendes üzletmenet biztosításához szükséges intézkedéseket, s ezen gondatlan mulasztásuk tette lehetővé, hogy a szórakozóhely vendégei körében megjelenhetett és teret nyerhetett a kábítószer kereskedelme és fogyasztása.”

A klub természetesen fellebbez, nem látják felelősségüket, szerintük sem a gondatlanság, sem a mulasztás nem felel meg a valóságnak, ráadásul a hatóság elfelejtette azt is pontosítani, mit is akar jelenteni ez a “mulasztás”, milyen jogszabályi kötelezettségnek nem tettek eleget. Különösen, hogy minden engedélyük megvan, és az évente többször is megtörtént átfogó rendőrségi ellenőrzéseken mindig jól szerepeltek.

Aki úgy érzi, tudna bármiben segíteni nekik, írjon rájuk! Itt olvasható a teljes Facebook-posztjuk.

De jutott egy jó hír is mára,

ami a következő: már biztos, hogy idén is lesz Electronic Beats fesztivál Budapesten. Megnyílt ugyanis az ennek megterítő esemény a Facebookon, egyelőre ugyan konkrétumok nélkül, de legalább annyi már biztos, hogy idén dunai panorámás lesz a magentaszínű elektronikus ünnep, és az is, hogy a szervezők felvillanyozó lineupot ígérnek.

Lássuk meg!

Tűz tartalom 🔥