keresés menü

DJ Slow új albuma is kellemes edzés a nyakcsigolyáknak

Zsigri Bálint, azaz DJ Slow, ahogy korábban már írtuk róla, bebetonozott tartóoszlopa a budapesti soulful beatek közösségének – például neki köszönhető például ez az Akkezdet Phiai alap -, és ennek előzményei is voltak: 1999 környékén egy garázszenekarban dobolt, majd Jeszenszky Györgynél tanult, később pedig időtlen időket töltött el a számítógép előtt, de nem játékkal vagy fórumos szájkaratéval, hanem groove-ok gyúrásával.

Beatology című EP-je tavaly nyáron nálunk debütált, de azóta már két másik hasonló EP-je kijött, plusz egy Budapest – Imaginary Nightride Sessions eresztés, és még egy ilyen kollab is, fukarkodásról szó sincs tehát, főleg, hogy ez meg itt a pár napos legfrissebb motyója. A hetedik albuma, egészben, ami ráadásul kazin is kijön:

Slow azt mondta a formátumválasztásról: “a német Melting Pot és a Stones Throw Records voltak, akiknél a kazettákat láttam pár éve visszajönni a köztudatba, ez mozgatott alapból. A beat tape-nek van egy sajátossága, nem a sterilitásra hajaz, olyan koszos, egyszerű és nagyon sajátos. Volt már eddig bakelit megjelenésem, cédé is, úgyhogy most ideje volt kazin is kihozni valamit. A jövőben tervezem, hogy egy USB drive is napvilágot lát.”

Hát ennyi. Hallgatni itt fent, rendelni tőle!