keresés menü

A Klipszemle-nyertes Belau új klipjében egy szakállas figura dilemmázik az őszi tengerparton

Kedves Péter kezdetben egyszemélyes projektjeként indult a Belau, ami mára Buzás Krisztiánnal és session zenészekkel kiegészülve négyfős zenekarrá nőtte ki magát. A saját maguk által sundowntempóként jellenzett zenéik már önmagukban is nagyon rendben vannak, de igazán nagyot akkor nyertek,

amikor összerakták ezt a nem teljesen idilli tóparti klipet.

Nyert is egy különdíjat a Klipszemlén.

A zenekar, ami a nyár folyamán közel negyven koncertet adott, szóval szép ritmusban haladnak előre a kigondolt úton, most egy friss videóval jelentkezett be, ami a tehetséges fiatal énekesnővel, Antonia Vai-val közös dalukhoz készült. “A Wicked videóját a svédországi Kullaberg természetvédelmi területen vették fel, egy Nimis nevű érdekes építménynél. A klipet Szabó Peti készítette, ő csinálta korábban a You And I című dalunk videóját is, ami a legjobb öt szöveges videó közé jutott az idei Klipszemlén. A videóban az utazás motívumainak segítségével jelennek meg az általunk képviselt hangulatok” – mondta el a Belau agytrösztje, Peti.

A külföldön is pozitív kritikával illetett zenekar a dupla teltházas lemezbemutatója és londoni koncertje után december 22-én újra az A38 Hajón lép fel, a Mary Popkids társaságában. A Belau a jövő évet Erdélyben indítja, tavasszal pedig egy országos turnén mutatja be The Odyssey című lemezét.