keresés menü

Bass Camp 2017: másodszor jön Magyarország első basszusfesztiválja, és ezeket a zenéket ajánlják a fellépői

Ahogy azt megírtuk tavaly is, régóta tátongó űrbe talált bele a(z idén július 19-én kezdődő és a hétvégébe belenyúló) Bass Camp, hiszen miközben van fesztje az indie srácoknak, a minimálteknósoknak, a belpesti hipsztereknek és a goás neohippiknek, úgy eddig nem volt ilyenje a mindenféle basszusos zenék megveszekedett híveinek.

Bass Camp Orfű

BASS CAMP ORFŰ 2017 https://www.facebook.com/events/606753389492984/ JEGYEK // TICKETS: http://basscamp.hu/#slide4 more info: www.basscamp.hu (Video: Szolykó Dávid és Majoros Adrián) #basscamporfu

Viszont most, hogy már van, fogtuk magunkat és megkértünk párat a membránrezgető művészek közül, hogy ültessenek fel minket a szubvonatra, ajánljanak egy-egy kedvenc trekket, és mondják el azt is, miért azt ajánlották.

Tessék, a (nem)hivatalos Bass Camp warmup playlist:

CHRIS.SU

“Az utóbbi egy-két évben mindig szerepel a szettjeimben, és szinte biztosan fog szólni a Bass Campen is. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat köszönhetek az underground zenei kultúrának (erre utal a dal szövege is) és szeretném, ha a jövő generációi is átélhessék a partykon – esetleg a szettemnek köszönhetően is – azt, amiért annak idején én is beleszerettem a drum & bass-be.”

SLANKI

“Ebben a pár hete megjelent számban majdnem minden benne van, amit nagyon szeretek. Klasszik brazil hangzás, future beats, bass music és a legendás Freddie Hubbard-féle Little Sunflower intro hangminta, amit J Dilla, Pépé Bradock és még egy rakás producer használt már fel a zenéiben. Garantáltan pörgetni fogom a Panoráma Camping legtetején is!”

ZOMBLAZE

“Yo! Ezt mindig baszatom.”

DJ REN

“Az első, szerda éjszakai szettem egészen biztosan tele lesz egy csomó vidám bulizós likviddel, rollerekkel, keményebb cuccokkal, jungle-jumpup szerűséggel, szóval mutathatnék Calibret, Marcus Intalext, Total Sciencet, Need For Mirrorst, Serumot, vagy hasonlót. A Bass Camp viszont azért extra, mert úgy érzem, a péntek esti egy órámban mélyebb, kisérletezőbb zenéket is előszedhetek, pl. óriáskedvencem Kid Drama szuperfriss Metalheadzes debüt EP-jéről valamelyik trekket, valószínűleg ezt az Instra:mental hangulatút. Tökre várom a fesztivált!”

BA10

“Ötletes dub es UK hardcore elegy, mindig elsütöm, ha van rá lehetőség.”

SIRMO

“Azért választottam ezt, mert erre a remixemre vagyok most a legbüszkébb. egy Kissy Sell Out remix felkérést nem utasíthattam vissza :) Sok szupportot kapott és én is mindenképp fogom játszani is a Bass Bin Stage-en pénteken. Valamint meghatározza a szettem stílusát is, mert garage is, bass is, house is.”

https://www.youtube.com/watch?v=9cu9iLTplu4

DJ BOOTSIE

“Ezek a dupla érzetű dolgok érdekelnek a legjobban, ilyen irányú szettet szeretnék játszani a basszustáborban, szapora hangok, filmes hangulatokkal tűzdelve ;)”

CRISIS SOUND SYSTEM

“Általában a Crisis bulik végén szoktuk felrakni ezt a hihetetlenül jól sikerült még kiadatlan Sully remixet.”

RAW SOUL / MHEOLA

“Szerintem amióta megjelent, szóval 1998 óta cipelem magammal és fel is kerül rendszerint. Richie Dan énekel M-Dubs lüktető 2 step garage alapjaira. Amolyan megy előre zene, amit a sikkesen hanyag monoton hangzás ad neki. Gurul az alja, koppan a teteje! Adalék, hogy a dynamite vokálocskától és a kis apró soulful hangoktól meg kap a zene egyfajta jazzes-funkos köpenyt. Mivel ezeket mind szeretem és itt egyben megvan minden, nem kérdés, örök toptíz.”

CADIK

“Sárkány beat, szabad térben.”

MENTALIEN

“Néhány barátom, például Ren, Slanki, Markov, Vida L és Bergi mellett én is azon szerencsések egyike vagyok, aki többször is fellép a négy nap folyamán. Legjobban a High Point-os naplemente-szettemet várom, ahol az idősáv miatt kizárólag finom jungle és seggrázós likvid zenéket tervezem játszani (jó, lehet becsúszik majd egy-két régi Dillinja is…). Ez a pár hónappal ezelőtti Roy Ayers feldolgozás tökéletesen visszaadja azt a laza hangulatot, amit a tavalyi Bass Campen éreztem, szóval részemről tuti szólni fog!”

BERGI

“Nálam a nyár egyik legnagyobb grime bangere, majdnem minden buliban felrakom és szerintem még pár hónapig maradni is fog a lemeztáskában. Fun fact: a szám producere, Jammz fellép majd pénteken a BassBin színpadon, Sir Spyro MC-jeként!”

STAS

“Ez az egyik kedvenc számom a legutóbbi lemezemről. A hogyan készült-ről annyit, hogy Aluphobiával dolgoztunk egy afrikás perkás juke-os zenén amikor egy nagyon titokzatos és kedves barátunk (BBD) bejött a stúdióba és elkezdett random vokálokat nyomni. Ez olyan magasságokba emelte a stúdióban és a zenében a hangulatot hogy úgy ahogy volt azonnal fel is vettük. Így született a trekk egy délután alatt. Amióta először le lett játszva tesztelés gyanánt minden buli kötelező elemévé vált.”

VANIS

“Mert hadd szóljon a jó, friss hazai muzsika!”

GLXY

“Mindenképp ez lenne a választásom… Ha más még nem küldte!”

https://soundcloud.com/babaazizam/baba-aziz-lany-nyar-atm

JÖVŐ HÉT!!!!!!!