keresés menü

Automelodi: újromantikus szintiwave a GMK-ban ma este

A montreáli Xavier Paradis az ezredforduló óta játsza a nyolcvanas évek francia new wave-jének elragadó minimalista, mégis gazdag formanyelvén megírt sötét, romantikus szintipop-dalait.  A korábban különböző szintis formációkban is megforduló Paradis az Arnaud Lazlaud művésznéven kezdte el szólókarrierjét, majd a kezdeti útkeresés után ezt változtatta meg Automelodire.

Az ezen a néven megjelent első lemeze nagyon jó kritikákat kapott, kiemelve, hogy a mostanában nem annyira dalközpontú műfajba milyen jól vissza tudta csempészni a slágerességet. Az Automelodi kéttagú koncertfelállással érkezik Budapestre a Küss Mich szervezésében.

Ez itt az első lemez talán legismertebb dala, a Buanderie Jazz:

Az Automelodi előtt a rideg és elidegenedett szintiwave régi magyar harcosa, Bérces Ádám játszik, valamint a Silf duóból ismert, szólóban azért sötétebb, introvertáltabb zenét játszó Alpár debütál. Érdekesség, hogy míg a két magyar fellépő éppen új anyaggal készül, addig az új Automelodi lemez minap jelent meg. Becsekkolás után jöjjön is egy track kedvcsinálónak a Surlendemains Acidesről:

http://www.youtube.com/watch?v=4yCDDMOSoXM

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥