keresés menü

Albumpremier: megérkezett az első Nagy Magyar Szintiwave Válogatás!

Merthogy a műfaj, aki nem tudná, durva leegyszerűsítéssel a Miami és Los Angeles neonnal is körbefuttatott naplementés horizontjának a soundtrackje, ahol barackszínű kabriókban furikáznak a Don Johnson-ok, és persze hatalmas a szívük, de azért minden nőt magukévá tesznek a pálmafák holdfény által képzett árnyékában. Mindenesetre aki bírta a Drive! című filmet, az eredeti Tront, a franciaelektrós vonalról a korai Kavinskyt vagy a Chromatics mai zenéit, jól tudja, mire számíthat. De a hazai Quixotic-kal meg Lazerpunkkal egyébként korábban is foglalkoztunk már.

Szóval príma ügy, hogy van magyar synthwave, örüljünk neki! Az ötletgazda Neon Droid, azaz Gábor Zoltán szerint az alaptézis az volt, hogy

érett minőségben, sosem hallott dalok kerüljenek a lemezre,

mint ahogy abban is megállapodtak, hogy jótékonysági alapon jelenjen meg az anyag a Bandcampen, ami így egy neuroblasztómában szenvedő londoni kislány felépülését szolgálja majd. A trekkek a kötelező al- és mellékműfajok által kikövezett terráriumban mozognak, vagyis a new retro wave mezőn, az italo fenyvesben, a chiptune dűlőn és az outrun ormokon.

Hallgatni itt, megvásárolni az előző linken:

A témába vág, hogy most szombaton lesz a hajón egy érintőleges zenei esemény, az EP-trilógiájával máris kultikussá vált, matektanár-kinézetű producer, Carpenter Brut érkezik, meg a fent említett két magyar szintihuszár.