keresés menü

Akarod hallani az új Legowelt EP-t, hidd csak el!

Ami ráadásul DJ Haus óvó kezei alatt érkezett meg az éterbe. Hogy ez miért fontos? Hogy ki DJ Haus? Egy, a nyers house pártján álló élő zenekurátorlegenda, ahogy itt is leírtuk, át is emeljük egyben a megmondást, mert ennél jobban úgysem tudnánk:

“A Hot City fele és az Unknown To The Unknown kiadó felügyelőtisztje, ami eredetileg nem is kiadónak indult, hanem egy YouTube-csatornának, ahova izgalmas zenéket pakolgatott fel (gyakran társítva őket mindenféle retrofuturista, found footage-jellegű, ósdi, ironikus, Tumblr-barát képsorokkal), amiket lelkes amatőr producerek küldtek neki. Ez a tervezetlenség, szenvedélyből indult spontán zenegyár aztán egyre komolyabbá vált, de a teljesen organikusan kialakult hozzáállás maradt: semmi se legyen polírozott, ami itt kijön, hanem legyen kicsit koszos, ösztönös, kezdetlegesnek hangzó. Mint amilyenek a régi chicago house-ok is voltak.”

Legowelt pedig a holland Danny Wolfers, aki húzós analóg-kozmikus tánczenéket keresztez olykor detroiti szakadékmélységekkel, olykor eurós posztgót dallamokkal, de bármit csinál, azt leginkább pirosan villogó stroboszkóppal kéne megvilágítani. Ez most is áll:

https://soundcloud.com/hothausrecs/sets/uttu_051