keresés menü

DJ Haus már megint a házban!

hausB

Legutóbb ezért a videóért méltattuk és éltettük a londoni DJ Haus-t, pedig megérdemelné, hogy kicsit pajzsra emeljük a zenéit is. Meg a zenéket, amik nem az övéi, de ő futtatja őket.

Mert amúgy ki ő? A Hot City fele és az Unknown To The Unknown kiadó felügyelőtisztje, ami eredetileg nem is kiadónak indult, hanem egy YouTube-csatornának, ahova izgalmas zenéket pakolgatott fel (gyakran társítva őket mindenféle retrofuturista, found footage-jellegű, ósdi, ironikus, Tumblr-barát képsorokkal), amiket lelkes amatőr producerek küldtek neki. Ez a tervezetlenség, szenvedélyből indult spontán zenegyár aztán egyre komolyabbá vált, de a teljesen organikusan kialakult hozzáállás maradt: semmi se legyen polírozott, ami itt kijön, hanem legyen kicsit koszos, ösztönös, kezdetlegesnek hangzó. Mint amilyenek a régi chicago house-ok is voltak.

Ezt az irányt sikerült is eddig tartani, és most itt van egy újabb csokorra való DAL, a Thug Houz Anthems gyűjtemény harmadik része, belekig hatoló zsigeri darabokkal:

Tetszetős?

Akkor itt vannak az előző részek is:

https://www.youtube.com/watch?v=mukE2vRrWIE

Az emlegetett Unknown To The Unknown videócsatornát itt lehet követni, SoundCloudon meg emitt parádézik DJ Haus, aki nem is lehetne annál rokonszenvesebb, mint amilyen, hiszen ahogy az XLR8R-nek is elmondta korábban: “nagyon izgat a digitális zene. Mindenki azt mondja, a zeneipar végét jelenti, de ez csak a zenék befogadásának egy másik módja, tényleg. És ez az egész csak vegytiszta szórakozás nekem.”

Tűz tartalom 🔥