keresés menü

A Farbos srácok Budapest után lassan beveszik a világot is

Úgy tűnik, a jeles Farbwechsel kiadó és a holdudvara a tavalyi év után idén ismét szintet emel, eddig is folyamatosan jöttek elő új anyagokkal, de most már az után is elég kapkodni a fejünket, hogy épp mikor jelenik meg valamelyikőjüktől külföldi kiadónál valami.

Az utóbbi hetekben S Olbricht Route 8-tel egy közös anyagot dobott a spanyol Go Fingernek, Alpárral és Carla Under Waterrel pedig egy splitet (közös hanganyagot) a német SicSicnek. S Olbricht, azaz Mikolai Martin igazított el minket, hogy akkor melyik cucc miről is szól.

A SicSictől a tavalyi Opal Tapes-es lemez után kapott Martin egy felkérést, amiből aztán egy nagy közös baráti anyag lett végül. Az A-oldalra kerültek Silf-es társának, Alpárnak az addig sajnos kiadatlanul álló számai kerültek. Többszólamú, egyszerre zaklatottan pittyegő, másrészt epikusan ívelő analóg tájképek ezek. A B-oldalon pedig Martin Tulipán Máté nevű gyerekkori haverjával, Carla Under Waterrel közösen írt, sötét, zajos, roncsolt synthwave témái jönnek megállíthatatlanul.

Általában, ha valamit kiteszünk, az már alapból jó, de ez – jelzem – egyenesen kurva jó anyag. A többi számot majd errefelé kell keresgélni.

A kimondhatatlan nevű Ste Pwri Tmod formáció pedig ugye Route 8-et és S Olbrichtot takarja. Itt az a sztori, hogy Route 8 Szilviónak volt egy felkérése, ami jó alkalom lett arra, hogy a kollegával csináljanak valamit közösen. Az kizárólag a Ballacid szentélyben improvizatíve elkészített anyag leginkább talán a Silfhez áll közel, némiképp más hangszereléssel, így házon belül maradva. De a napfényes Route 8 se tűnik rossz megközelítésnek. Bónuszként van két remix is az anyag végén, a kötöttebb formák kedvelőinek.

Martin még elkezdte mesélni, hogy mi minden várható idén, de felénél kicsit belekeveredett, meg én se bírtam igazán már követni, hogy ki, hol, mit, hova, úgyhogy legyen elég annyi, hogy nagyon sok minden várható még tőlük mostanában.