Tegnap este éltettük kicsit a Wild Style-t, mint a történelem első hiphop-filmjét, és szóba hoztuk, hogy már akkor, 30 évvel ezelőtt is nagy dilemma volt a graffitisek átnyargalása a komoly pénzeket mozgató üzletágakba. A reklámipar azóta is hatékonyan szívja fel a kreatív embereket, így az utcák korábban festékeskannákat rázogató gerillái közül sokan kötnek ki náluk – mégis bőven akadnak, akik a munkáikkal bizonyítják, hogy lehet ezt hitelvesztés, lélekeladás nélkül is művelni.

A Sky High Murals az USA legnagyobb ilyen manuálisan festős cége, és bár mi elfogultak vagyunk a budapesti NeoPaintes srácokkal szemben, azért mutassuk meg, hogyan csinálják ezt a tengerentúli kollégák. Így:

A színvonal észbontóan toronymagas, és bár némi szemöldökfelhúzásra ad okot, hogy magukról is azt írják, munkáiknak egyszerűen nincsen párja, kicsit azért el tudjuk ezt hinni. Csak a magyar fővárosba ne jöjjenek, mert itt már nem biztos, hogy ugyanezt elmondhatnák magukról, HEHE. Mindenesetre még több munka tőlük ezen a Tumblr-en.