keresés menü

Razziáztak a budapesti bulihelyeken, öt embernek kellett beülnie a rendőrautóba

A BRFK azt írja, hogy a társszervekkel – a NAVval, az önkormányzattal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal, a katasztrófavédelemmel, a tisztiorvosi szolgálattal, a munkavédelemmel és a polgárőrséggel – közösen november 15-én péntek éjszaka újabb ellenőrzést tartott V., VI. és VII. kerületi szórakozóhelyeken, illetve azok környékén. 

Az akció turisták által sűrűn látogatott terézvárosi, erzsébetvárosi és belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyekre, illetve azok közvetlen környezetére koncentrálódott; ezúttal a frekventált területeken kívül négy szórakozóhelyet ellenőriztek.

És az eredmény:

A rendőrök egy embert kábítószer birtoklása miatt (ez a szám rendőrszakmai szempontból elég soványnak tűnik, de méltányossági szempontból üdvözítő), négyet pedig csoportos garázdaság miatt állítottak elő. Egy esetben szabálysértési feljelentést tettek, két esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

Az akciók előre be nem jelentett időpontokban folytatódnak, szóval még senki ne hagyja otthon a személyijét, de a füvét lehetőleg igen.

Vonatkozó posztunk még tavasz derekáról:

(Nyitókép: Thierry Tronnel / Corbis via Getty Images)