keresés menü

Pimp My Pipe: Újpest térképét festi a Színes Város a FŐTÁV távhő-vezetékére

Ugye mindenki emlékszik még? Egy hónapon keresztül kereste a FŐTÁV a legkreatívabb városszínesítő ötletet, amely alapján megújulhat a IV. kerületi Elem utcában található, föld fölött futó távhővezeték. A verseny befejeződött:

485 beérkezett pályázati anyagból az első 50 legtöbb szavazatot kapott alkotásból választotta ki egy 6 tagú zsűri a nyertes pályázatot.

A városlakók voksai alapján a zsűri – Dr. Szűcs Panni (BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.), Wintermantel Zsolt (Újpest polgármestere), Finta Sándor (Budapest főépítésze), Flór Péter (Színes Város), Student Tamás (Webdream Magyarország Kft.), Balog Róbert (FŐTÁV Zrt.) – úgy döntött, hogy egy újpesti térképrészletet fog felfesteni a távhővezetékre a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja.

Ez volt a terv:

Lehoczki Zsuzsa „Térkép” című pályázati anyaga lett a győztes, ennek mintájára pingálják ki a vezetéket. Azért nyerte el ez a zsűri egyöntetű tetszését, mert a kerületi identitást tükrözi: a lokális értékek és városrész szerkezetének megerősítése a kerülethez való kötődés érzését erősíti, ami szintén fontos szempont volt a színesítés mellett.

A FŐTÁV célja a Pimp My Pipe köztérszínesítő pályázattal, hogy – folytatva a tavaly elkezdett I LOVE PANEL kampánysorozatot – felhívja a figyelmet arra, hogy a panel lakótelepek és a panellakások élhető és szerethető lakókörnyezetet tudnak biztosítani az embereknek.

A Pimp My Pipe verseny helyezettjei:

1. helyezett: Lehoczki Zsuzsa
2. helyezett: Fekete Tünde
3. helyezett: Botos Barbara