keresés menü

Pimp My Pipe: facebookos pályázattal fog megújulni egy újpesti távhővezeték

Budapesten több helyen találkozhatunk föld felett vezetett távhő-vezetékekkel, amik bár hasznosak, nem feltétlenül gyönyörködtetőek. Ezért amíg ezek nem kerülnek a földfelszín alá, a FŐTÁV azt tűzte ki célul, hogy akkor már legyenek érdekesebbek ezek az amúgy szürke felületek! Erre indítanak most pályázatot, és mielőtt bárki belekuncogna a tenyerébe, hogy egy ronda csőből a festék sem varázsol szebbet, megmutatjuk neki, hogyan lettek az ehhez hasonló csövek a haladó szellemiségű Berlin városképének szerves részei:

(Fotó: Robert Herrmann)
(Fotó: Martin Bartholmy)

És akkor most képzeljük el, hogy ez a negyedik kerületi vezeték még ennél is szebb lesz, mert nem csak egy színre festik majd le, hanem valami átgondolt, kreatív dolog kerül rá.

És ki tervezi ezt meg? – merül fel a kérdés. A válasz pedig: a városlakók! Egy facebookos applikációval lehet jelentkezni és abban megrajzolni a saját ötleteket, mától, augusztus 18-tól szeptember 15-ig, végül egy szakmai zsűri választja majd ki, kinek a kreatív agyszüleménye kerüljön a föld felett futó távhővezetékre.A nyertes pályaművet pedig a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja valósítja meg.

Hát nem hangzik jól? Hát dehogynem!

A pályaműveket akár már most rögtön lehet kezdeni feltölteni, függetlenül attól, hogy valaki lelkes színbarát vagy profi grafikus – bárki indulhat, itt lehet elkezdeni a tervezést. A játék pontos menete és a sorsolás mikéntje a www.facebook.com/fotavzrt oldalon elérhető. Kellemes alkotást!

 

 

Tűz tartalom 🔥