keresés menü

Minden, amit tudni akarsz a szombat délutáni I Bike Budapest felvonulásról

2013-ban megszűnt a Critical Mass a maga eredeti legendás formájában, de egyenes ági jogutódja, az I Bike Budapest tavaly feltámasztotta a bringás örömünnepet (interjúnk az okokról itt). Most, kétezertizenhat április 23-án szombaton pedig folytatódik a tömegtekerés olyan helyeken (is), ahol normál napokon autósok játsszák a dugójátékot. Itt van röviden minden lényeges, amit tudni kell a mai napról.

1. Az indulás

Gyűlés 15:00-tól a Közraktár utcában, indulás 15:30 körül. A csarnok felől nem lehet közelíteni a starthoz, a szervezők azt kérik, hogy a Petőfi híd, Bakáts utca irányából jöjjenek a kerékpártulajdonosok.

2. Az útvonal

Térképen itt, videón itt:

3. A szabad tekerés szabályai

A lezárt utak ellenére lesz, ahol át kell engedni majd gyalogokat, autókat. Szóval türelem. A szervezők hangsúlyozzák azt is, hogy ez nem autósellenes hőbörgés, aki ilyen céllal jönne, inkább ne jöjjön. Tömegben száguldozás felejtő, ez nem verseny.

4. Bringaemelés

A sokak által várt: körülbelül 19 órakor lesz a Margitszigeten, a Virágoskert/ Rózsakert/ Állatkert alatti réten.

5. Afterpartika?

Idézzük a szervezőket: “Az I Bike Budapest felvonulás mindenkinek szól, így nincs egy kinevezett afterparty-ja, hiszen nehéz lenne mindenki ízlésének megfelelni. Idén először viszont szabadtéri ingyenes filmvetítés vár titeket a bringaemelés után, a réten. Magyar és hollandiai bringás rövidfilmek után a Budapest Secret Cinema vetíti le a Samsara című dokumentumfilmet.”

Azért egy erősen bringás jellegű buli lesz az Ankertben, elektronikus dj-kkel, igaz, a line up alapján nem éppen a legfrissebb zenékkel. De a régi breakbeatek helyett lehet koncentrálni például a sörivóversenyre.

Az I Bike Budapest 2016 hivatalos eseményoldala itt van.

Tűz tartalom 🔥