keresés menü

Hol laknak jól a hipszterek? A Yelp térképe ezt is megmutatja, Londontól Friscóig

Hipster girl drinking coffe at sunset

Eddig nem tudtuk, mi hiányzott a zökkenőmentes életünkből, de most végre fényre derültünk: létrejött az első igazi kúlfaktor-központú közösségi térkép! Mindezt a Yelp intézte el nekünk, az idén januárban már havi százmillió egyedi látogatót megmozgató véleményoldal, ami már jóval a Foursquare tipphegyei előtt létezett, és amin az internet népe dicséri, kritizálja, vagy húzza le az ilyen-olyan helyi szolgáltatókat, legnagyobb szállodáktól a legkisebb műkörmösig.

Tehát térképen nézhetjük már meg, hogy a legnagyobb nagyvárosokban az olyan kulcsszavakra, mint a pasta, kosher vagy noodles hol csoportosul a legtöbb találat, és ezt szép, piros felhőkkel jelzik nekünk. A hipszter szóra például New Yorkban ezt a látványt kapjuk – milyen meglepő (nem az), hogy Williamsburg, a hivatalos hipszterforráspont szinte fulladozik a pirosban!

hipstereat2

A térkép az egyes véleményposztokban elsütött szavakra fókuszál, és tényleg vicces megnézni, hogy egyes metropoliszokban hova érdemes mennünk, ha nyakig akarunk szörcsögni a menőségben – az egyetlen elszomorító tényező, hogy a térkép egyelőre tényleg csak a legjelentősebb amerikai városokat városokat öleli fel, ezeken kívül csak Párizs és London bukkan fel kakukktojásként, Berlin még a kanyarban sincs, Budapest meg aztán pláne. Reméljük, hogy ami késik, nem múlik, vagy ha késik is, az ötletből kiindulva esetleg valaki megcsinálja ugyanezt a magyar fővárosra, hadd legyen jó sok sértődés.