keresés menü

Hihetetlen, de hiába jött meg a tél, 2019-hez képest berobbant a budapesti bringázás

Vagy mégsem annyira hihetetlen?

Nem mi mondjuk ezt, hanem a szakma! Azaz a Magyar Kerékpáros Klub, ami ujjbegyét folyamatosan rajta tartja a bringáshelyzeten, elvégre ez a dolga őneki. És tényleg, a számok még a közlekedési igényeket megnyirbáló járványidőszakban is növekedni tudtak, nem is kicsit.

“Fél hónap alatt többen kerékpároztak Budapest legforgalmasabb bringás útvonalán, mint tavaly egész decemberben. Tegnap túlszárnyaltuk a teljes 2019 decemberi adatot a budai rakparti bringaúton és hol van még az év vége! A következő napokban a többi bicikliszámlálón is megdőlhetnek a tavaly decemberben mért adatok” – írták egy napja, hogy aztán ma rákontrázzanak: a Pestről Csepelre vezető Weiss Manfréd úton leolvasható mérések szerint is többek tekertek fél hónap alatt, mint egy évvel ezelőtt a teljes hónap alatt.

Hogy mindennek mi a tanulsága? Mindenekelőtt az az egyszerű megállapítás, amit már évek óta propagálunk mi is, miszerint

totál hülyeség, hogy télen nem lehet megülni a drótlovat.

Ezt ő, a híres YouTube-futár is elregéli:

“Egyre többen jönnek rá, hogy a bringa télen is a legszabadabb, legmegbízhatóbb, legegészségesebb közlekedési eszköz. Akár egy egyszerű városi biciklivel – esőben vagy hóban egy sárvédővel, vízálló kabáttal és cipővel kiegészítve – télikabátban is könnyen tekerhetsz el dolgozni, bevásárolni vagy ahova szeretnél. A vírusokat, a 3-as metró lezárását, az ingyenes parkolással fokozott dugókat és a szinte lehetetlenné vált parkolási helyzeteket is egyszerűen meg lehet úszni biciklivel” – írja még a Kerékpáros Klub, és csak bólogatni tudunk.

Told neki, Budapest, mint kutya a kölyköket! :)

Tűz tartalom 🔥