keresés menü

Ezért kéne a bulinegyedet már egy ideje sétálóutca-negyeddé avatni

Szinte majdnem takkra pontosan egy éve ilyenkor, augusztus végén fotóztuk le a táblát a Kazinczyban, ami azt mutatta, hogy ha ideiglenesen is (este nyolctól reggel hatig, hétvégén pedig teljes napokra), de nem lehet behajtani az ikonikus kult-streetfood-buliutca legfrekventáltabb szakaszára. Az örömünk elég hamar elhalálozott, mert a tábla nemsokára lekerült. Kár érte, mutatjuk is, miért. És hogy miért kéne az összes környező utcára is megfontolni a lezárást.

Szóval amíg mondjuk a Király utcában az ember a talajt nézi, még nincs is gond. Gyalog vagyok, járdán állok, na és akkor mi van?

De ha felnéz, mit lát a gyalog? Emberek már így is elkezdték korzóövezet-funkcióban használni az utcákat. Itt éppen a Hollót:

De a Mika Tivadar Kazinczy elején sem különb a helyzet. És itt még csak komolyabban bele sem nyúltunk az estébe, amikor megindul a néphömpölyeg!

Kicsit arrébb, a Fogasház előtt szintén nehézkes elférni a járdán, pedig gyalogosból ugyancsak több van, mint motorizációból.

De a kedvencünk persze a Dob-Kazinczy sarok. Itt futottunk bele abba az esetbe tavaly, amit simán csak így jellemeztünk:

“Hosszú kocsisor áll a Dob utcában, és azért nem képes mozdulni, mert vidám és felszabadult gyalogok a fel-felcsattanó dudaszóra teljesen érzéketlenül hömpölyögnek át egyik oldalról a másikra, a Kőleves-saroktól a Méter felé és fordítva.”

Ez is még csak egy mérsékelt koraeste, két különböző napon, esővel és szárazon:

Meg hát szegény pizzahordó csávó, aki viszi a jó vastag kétszáz forintos szeleteket, hát nem lenne egyszerűbb a szép, széles úton neki ahelyett, hogy a sétafikálók között szlalomozna?

Occupy parkolóhely mozgalom. Itt legalább már kibontakozóban van valami a kedves külföldi fiatalok jóvoltából.

Tudom, ez nem egy mélységi poszt, csak kérdőjeleket dobáló. Hátha legközelebb már nem csak én lengetek egy mobilkamerát, de egy közlekedéstechnikai szakember is megmutatja egy döntéshozónak, miről szól már ez a néhány utca – amik közül nem kéne persze feltétlenül az összeset kocsmatúraösvénnyé alakítani, de legalább a “megfontolásra érdemes” mappába besuvaszthatnák. Véresen szakmai városrendezési trippünket látták-hallották!


Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥