keresés menü

Elkészült a felpimpelt újpesti távhővezeték!

Talán mindenki emlékszik még rá, egy hónapon keresztül kereste a FŐTÁV azt a legkreatívabb városszínesítő ötletet, amely alapján megújulhatott a negyedik kerületi Elem utcában található, föld fölött futó távhővezeték. A városlakók szavazatai alapján a szakmai zsűri úgy döntött, hogy a(z egyébként erzsébetvárosi tűzfalakban is utazó) Színes Város egy újpesti térképrészletet fessen a csőszakaszra, mert a lokális értékek és a kerülethez való kötődés érzésének megerősítése is fontos szempont volt a városszínesítés mellett.

200 méter hosszú csőszakasz, 100 liter festék, és egy szokatlan kihívás a Színes Város alkotóinak: ez lett a remek kis projekt mérlege.

Itt a végeredmény, amit a pályázat két cégérarca, Busa Pista és Zsola is megtekintett:

IMG_6281

IMG_6049

A Színes Városos Flór Péter pedig így mesélt a projektről:

“Ez egy rendkívül komplex feladat volt a számunkra, ugyanis a tűzfalfestés, vagy bármilyen eddigi munkánk egészen más műfajt képviseltek, hiszen általában mi tervezünk és kivitelezünk egyszerre, de itt most a tervezés nem a mi feladatunk volt, hanem a városlakókra bízta a kampányban a FŐTÁV. A nehézséget az okozta eleinte, hogy a 200 méter hosszú csövet még befotózni sem volt egyszerű, márpedig az elengedhetetlen egy rendes látványterv elkészítéséhez. Végül sikerült olyan megoldást találni, amivel a terv központi elemei sem csorbultak nagyon, illetve a kivitelezés színvonala is hozzátett a nyertes koncepcióhoz.”

IMG_6285

IMG_6112

IMG_6251

És így készült el:

Vojtku Ágnes, a FŐTÁV kommunikációs vezetője szerint “nagy öröm, hogy a FŐTÁV is hozzájárult a lakók segítségével ahhoz a városarculati és környezetszínesítő mozgalomhoz, ami mostanában egyre nagyobb szerepet kapott a fővárosban. Fontosnak tarjuk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy-egy „életszínesítő” ötlettel a panel lakótelepek és a panellakások megfelelő, ideális lakókörnyezetet tudnak biztosítani az embereknek. Ezért kezdtünk bele tavaly az I LOVE PANEL kampánysorozatba, melynek során az Urbanista bloggal közösen szervezett Lakótelep Bajnokság, a Panellakás szépségverseny és a Legtakarékosabb panelépület pályázat is megvalósult, ahol a korszerűsítés, az energiahatékonyság, valamint az esztétikum is kiemelt szerepet játszott.”

(Fotók: Farkas András)