keresés menü

150 éves romos épületből szupermenő bringahotel

Majdnem azt írtam, hogy bicikliparkoló a vasúti pályaudvar épületéből kialakított tárolóra, de egyrészt az internet is hotelként emlegeti az all inclusive kerékpárszállást, és hát tényleg az.

A norvég Drammen városa ahelyett, hogy legolyóztatta volna a 1868-ban átadott Gulskogen-vasútállomás épületét, az MMW nevű építészcsapatot bízta meg azzal, hogy kezdjenek vele valamit. Ők pedig néhány szellemes megoldással egy olyan hangulatos modern teret rittyentettek belőle, hogy konkrétan irigylem azokat a jó bicikliket, akik itt pihenhetnek, amíg gazdájuk meg nem érkezik a vonattal munkából. A görgetősáv mentén körbe is vezetlek titeket a drammeni kétkerekűek új szállásán!

A hotel legmerészebb része rögtön a bejárat a csücsörítő faajakból hatalmas fehér nyelvként kifolyó rámpával:

_DSC2096

Szemből a legizgalmasabb, a Rolling Stones-logó ehhez képest visszafogott, klasszicizáló munka.

Gulskogen-Bicycle-Hotel-by-MMW-Architects-2-537x367

A téglaépület felújításának két vezéranyaga a kerékpárokra utaló fém és a közeli erdőket felidéző fa lettek. Ennyiből nem árul zsákbamacskát már a bejárat se:

6cada7b7a37d41933f5c2a505e15aaec

Belépve azonban a ugyanezek az anyagok már a visszafogott praktikusságban bizonyítanak. Összesen 134 bringát lehet kényelmesen elhelyezni a két terem kétszer két sorában:

Gulskogen-Bicycle-Hotel-by-MMW-Architects-7

Így a képekről nem látszik, de elmesélném (Heló Bubi!), hogy a beléptetőrendszer egy telefonos appon keresztül működik. Ez pedig a természet szépségeire érzéketlen járművek végtelen luxusa:

1401873511696_DSC2373

Igen, az a sarokban pedig egy pumpa, amivel indulás előtt a legjobb állapotba hozhatjuk a kerékpárunk – azaz hozhatják a szerencsés drammeniek.

f51b5cf84f0dd3fc8d05d6e647db4dcc

Forrás: Inhabitat

Tűz tartalom 🔥