keresés menü

Szivattyúk – A mindennapok hősei

A szivattyúk olyan folyadékok szállítására alkalmas eszközök, amik mára már teljes mértékben a mindennapjaink részét képezik. Olyannyira, hogy gyakran bele sem gondolunk, hogy milyen lenne az élet nélkülük. Ha sürgősen szükségessé válik egy új beszerzése, akkor azonnal érzékelhető, hogy mennyire nélkülözhetetlen szerkezeteknek számítanak.

Sokat fejlődött a szivattyúk minősége

A legtöbb típus esetében a működési elv nem változott, viszont a fejlődő technológiának köszönhetően, egyre modernebb anyagok kerültek felhasználásra, illetve nagy változáson mentek keresztül az elektromos részegységek, amik kisebbek, hatékonyabbak, energiatakarékosabbak lettek jelentős teljesítménynövekedés mellett. A minőségi anyaghasználat strapabíróbb, karbantartást alig igénylő kivitelezést tett lehetővé. Ezért lehet az, hogy a szivattyúk észrevétlenül, szakadatlan dolgoznak körülöttünk, miközben biztosítják az otthonunk vízellátását, hűtését, fűtését vagy éppen a növényzet öntözését.

Szivattyúkkal minden könnyebb

A belvíz vagy a hóolvadásból megrekedt víz rendszeresen problémát okoz. Egy beázott pincéből, mélygarázsból a víz eltávolítása kínkeserves lenne merülő szivattyúk nélkül. Ezekkel az eszközökkel elvezethető a problémát okozó víz egy másik helyre, tárolóba, tartályba. A berendezés megfordításával pedig kiszivattyúzható a víz, amit fel lehet használni öntözéshez.

Viszont a locsoláshoz elsősorban mélykúti és búvárszivattyúkra van szükség. Fúrt kút esetén csőszivattyúval nyerhető ki a szükséges vízmennyiség. Akkor is szükség lehet szivattyúkra, amikor a hálózati víznyomás alacsony, mert nyomásfokozás céljából is készülnek ilyen berendezések.

A szennyvíz átemeléséhez, elvezetéséhez az átemelős modellek vannak a segítségünkre, amikkel hatékonyan vezethető el az elhasznált víz.

A szivattyúk növelik a komfortérzetet

Hiszen a hűtő- és fűtőrendszerekben a folyadékot valamivel keringetni kell a megfelelő hőmérséklet elérése érdekében. Ehhez pedig a csendesen működő keringető modellek jelentik az ideális megoldást. Az épületek tűzvédelmi rendszerének a hatékony működése szintén a szivattyúkhoz köthető.

(Szponzorált tartalom)