keresés menü

Iamyank: 10 magyar alkotó, akiket nagyon ajánlott követned, ha képben akarsz lenni

unnamed

Szubjektív felsorolás következik a teljesség igénye nélkül!

1. Zomblaze

Essünk túl rögtön az elején a hazabeszélésen: Zomblaze az ASAN család egyik zászlóshajója. Érdemes észben tartani, hogy bármelyik pillanatban kidobhat egy olyan új tracket ami überfriss, koszos és általában elég súlyos.

2. Modul aka Mango Papa

10653584_612425048873883_4399563445894552654_n

Mango szintén alappillére a budapesti hiphop-alapon, de minden másbanban is gondolkodó szcénának. A minden hangszeren játszás és a Dirty Flow Clubban való improvizálás mellett most már végre zseniális burritóit is megkóstolhatjuk.

3. Uffalo Steez

Óriásit robbantott a Wassup? klippje, majd a Jukeyfied vol. 1 mixtape-el dobták fel a bulikat. Footwork/juke megőrülés kompromisszummentes és teljesen szabad, ráadásul ha külön-külön megnézzük a tagokat, akkor Yvein Monqot és Vanist találjuk. Előbbi szóló projectje szintén óriási, ráadásul grafikában is kiemelkedő alkotó, utóbbi pedig gitárosként a Fixi4 és Amoeba zenekarokban hoz minőségi gitározást.

4. Skrude

Az imPro School istálló egyik fiatal tehetsége. Jelenleg darabokra hulló, de súlyos wonky future beatekkel operál.

5. Lil Saggitarius

A Headshotboyzból ismert Nadházi Lajos számomra egyik legkedvesebb agymenése halálra nyüstölt szintikkel, laza hangulattal. Igazi ízes darabok, remélem van még ott ahonnan ez jött.

6. Amoeba

A zenekar fennséges igényességgel kombinálja a grúvos élményzenélést a beatmaker gondolkodásmóddal. Ilyen tagokkal nem is csoda. Aktivitásuk kiszámíthatatlan, de reménykedjünk benne, hogy fellángolnak időnként egy-egy buli vagy új anyag erejég.

7. Apey and the Pea

A végére tartogattam két méltánytalanul alulprezentált zenekart, az egyik az Apey and the Pea. Gyűlöletig fajuló irigységgel tölt el az énekes orgánuma, de viccet félretéve már az első pillanatban megfogott az ami sok hazai zenekarból hiányzik: a zene őszinte szeretete és átélése, egyetlen, apró lépést sem téve a könnyebben eladhatóság kedvéért.

8. Grand Mexican Warlock

A másik pedig a Grand Mexican Warlock. A zenekar puszta létezése jó érzéssel tölt el. Mindannak ellenére, hogy szeretjük szajkózni a magyar kultúrális lemaradást és a nagy tömegek igénytelenségét, azért valahogy valahonnan mégiscsak összeállnak olyan produkciók amelyek a világ bármelyik színpadán megállnák a helyüket.

9. Tripo

Tripo hangszerek helyett tollal feszegeti a határainkat. Már félszemmel, messziről felismerhető a sajátos világa, ráadásul óriás tempóban hozza ki az újabb és újabb minőségi grafikákat.

10. Horváth Viktor

Viktor pedig rendez. Nem is akárhogy: több hazai zenekar videója mellett a fentebb már említett Wassup? és a Headshotboyz kellemesen perverz klipjét is ő jegyzi.


Tűz tartalom 🔥