keresés menü

Nemzetközi hírű magyar grafikus mutatja be, hogy szerinte milyen Budapest

Holnap hétkor a Telepen lesz Vidák Zsolt grafikusművész és illusztrátor kiállításának a megnyitója. Munkáit elsősorban a Roham és a Symposion magazinokból lehet ismerni, de tervez bélyegeket a Magyar Postának is. Emellett külföldön is rendszeresen vannak kiállításai és jelennek meg képregényei. A telepes kiállítás kapcsán beszélgettünk egy kicsit Zsolttal, aki mutatott néhány képet is előzetes gyanánt.

Urbnplyr: –  My Little Budapest című tárlat egész pontosan mit fog tartalmazni?

Vidák Zsolt: – Többnyire Budapest-témájú képek lesznek kiállítva, de látható lesz a régi Freud sorozatom is.

UP: – Vannak ezek a sűrű budapesti tablóid, ezeket mi szerint szerkeszted?

VZs: – Egy kedvenc vagy egy elképzelt épülettel kezdem, majd körbeépítem jellegzetes budapesti dolgokkal. Van egy régi sorozat a városról, aminek elkészítettem a felújított változatait. Elképzeltem mennyit változott az adott városrészlet öt év alatt.

women-pack18_50-x-70

UP: – Mennyire fontos, hogy Budapest ezeknek a tárgya: Kisebb városokkal tudna működni?

VZs: – Biztos vagyok benne, hogy egy kisvárosnak is meg lehet találni az egyediségeit, szépségét, de ehhez nagyon jól kell ismerni. Én itt élek Budapesten. Az itteni utcák, terek és emberek inspirálnak. Nagyon szeretem város színességét és sokoldalúságát.

UP: – Több kiállításod volt külföldön is, milyen visszajelzéseket kaptál?

VZs: – Oslóban volt a legutóbbi önálló kiállításom. Nagyon jó visszajelzéseket kaptam, a norvégok nagy kedvelői a képzőművészetnek és abszolút nyitottak a külföldi alkotók felé is.

Még egyszer a részletek: 2015.07.09. 19:00, Telep, Budapest, Madách Imre út 8.