keresés menü

Terry Richardsont letiltották a világ fontos magazinjaiban

Szorul a hurok a divatfotópápa nyakán.

Olyan hatalmas presztízsű lapok hasábjain nem jelenhetnek meg többé a képei, mint a Vogue, a GQ, a Vanity Fair és a Glamour. Erről a lapokat összefogó Condé Nast kiadó döntött, aminek ügyvezető alelnöke, James Woolhouse hétfőn küldte körbe a munkatársaknak az e-mailt, amely szerint többé nem kívánnak dolgozni Richardsonnal. Az ügy súlyát jelzi, hogy már azokat az elkészült anyagokat is lefújták, amikhez ő lőtte a felvételeket.

A divatvilág egyik legkeresettebb fotósa, aki a trashy módon megvakuzott és kéjes hatású, profán képeivel vált híressé, már korábban is többször gyanúba keveredett, hogy fotóalanyait szexuálisan zaklatta vagy kényszerítette.

A hirtelen jött tiltás egyébként egy hétvégi Sunday Times cikk után jött, amiben Terry Richardsont “a divat Harvey Weinsteinjének” is nevezik, és egy csomó esetet is sorolnak, amikben modellek és a fashionvilág bennfentesei állítanak kemény dolgokat a fotósról. Richardson annyit reagált a vádakra, hogy

minden, ami közte és mások között történt, konszenzusos volt.

Egyébként, ezt már csak érdekességképpen idézzük fel, ő rendezte Miley Cyrus híres meztelenkedős klipjét is a Wrecking Ballhoz: