keresés menü

Terry Richardsonnak dolgozhatott a budapesti Neopaint festőkollektíva (18+)

Kapcsolati tőke forever, mondhatnánk, és igazából mondjuk is, hiszen ez egy nagyon fontos tanulsága a sztorinak: legyenek a világ minél több pontján ismerőseid, mert lehet, hogy egy következő projekt alkalmával te fogsz elsőként az eszükbe jutni. A Neopaintes fiúk most beleszaladtak egy ilyen derült égből érkező megkeresésbe, franciaországi ismerősük szólt, hogy lehetne valamit alakítani a nívós Perrotin galériának – pontosabban az oda tervezett Terry Richardson fotókiállításnak. Meg voltak elégedve velük, így HOEK-kel kiegészülve (akinek a műhelyét pedig itt mutogattuk meg korábban) elkezdhették a munkát.

A farkának előkapásáról és szoftperverz képeiről elhíresült fényképész azt akarta, hogy a látogatók egy-egy fotóján behelyettesíthethessék magukat a főszereplő feje helyére. Ehhez keresett valakit, aki hiperrealistán megfestett táblaképekre ülteti át a kiválasztott fotókat, az ügynökség pedig megkereste a vasnehéz graffitis múlttal rendelkező magyar brigádot.

Az eredmény pedig:

“Elég komolyan csekkoltak egy példaképet, azaz nem volt elég, hogy befotózzuk mi, ki kellett azt küldeni Párizsba”

– ezt már a neopaintes Jankovits Barnabás mondta nekünk, érzékeltetve, mekkora szigor uralkodik még egy ilyen szabadelvűségéről ismert fotós tárlatán is.

Mindenesetre az öt táblakép elkészült, nekik ez remek műhelymunka volt, a párizsi galériának meg egy remek installáció, nyerés-nyerés. Itt láthatóak egyébként további képek a kiállításról, meg itt, úgyhogy mi ehhez már csak annyit tudunk hozzátenni, hogy megmutatjuk, hogyan dolgoztak a fiúk a stúdiójukban:

terryrichardson-neopaint-urbanplayer-15

További Neopaint-vonatkozású híreink errefele.