keresés menü

Szuperhangulatos a vízen lebegő pop-up könyvtár

Biztos emlékeztek, még nyáron írtunk arról, hogy milyen jók a tengerparti könyvtárak. Most egy még ennél is izgalmasabb kezdeményezésről lesz szó. Beatrice Glow amerikai művésznő előtt nyílt meg a lehetőség, hogy egy 81 éves, rég használaton kívüli gőzöshajón alakítson ki egy pop-up könyvtárat. Ő pedig szuperül oldotta meg a feladatot, ugyanis közel sem állt meg ott, hogy a fedélzetre szállíttatott egy csomó könyvet.

Glow nem csak egy sima könyvtárat akart létrehozni, ami a folyón lebeg, hanem egyúttal egy olyan teret, ami szemben a rohanó várossal nyugalmat biztosít. Telefonokat például csak kikapcsolt állapotban lehet bevinni. Ellenben vannak olyan szobák, ahol zenét is lehet hallgatni az olvasáshoz, valamint számos betétprogram is lesz: kiállítások, koncertek, performanszok és workshopok.

Az egészben mégis az a legjobb, ahogy a lehasználódott hajóbelsőt teljesen otthonossá teszik a tök jó érzékkel elhelyezett könyvek. Látszólag Glow minden egyes kabinnál átgondolta, hogy mennyi könyv legyen bent, hogy legyenek elrendezve.

Mint azt sejthettétek, a műalkotás értékű könyvtár sajna nem Budapesten lesz, hanem New Yorkban a Hudson folyón fog lebegni október 3-tól.

(via Hyperallergic)

Tűz tartalom 🔥