keresés menü

Hatalmas hiánypótlás: tengerparti könyvtárak nyílnak szerte a világon!

A Huffington Post beszámolója szerint világméretű trenddé látszik duzzadni a tengerparti könyvkölcsönzés. Ennél jobb dolgot pedig el se tudunk képzelni. Nem csak arról van szó, hogy a kultúra és strandolás mennyire jó együtt, hanem miközben szép lassan átköltöznek az emberek az e-olvasókra és a telefonokra, ez a megoldás a régi formátumnak biztosíthatja a jövőjét. Okostelón nincs az a fényerő, ami kiegyensúlyozna egy tisztességes nyári napsütést, az e-olvasó pedig mindig egy kicsit felesleges plusz értéktárgy lesz a strandokon. És amúgy is, honnan kéne tudnunk otthon, hogy a strandon majd milyen könyvhöz lesz kedvünk?

A dolog praktikus oldala mellett pedig ott van az a tény is, hogy iszonyú jól néznek ki ezek a homokos tengerpartra kipakolt könyvespolcok. Mi a magunk részéről nem csak hogy a Balaton, hanem a Duna partjára is nagyon szívesen vennénk igénybe ilyen pop-up könyvtárakat.

Bulgáriában már van:

Hollandiában sem kérdés:

Izrael, alap:

Ezt pedig el se akarjuk hinni, de Sidney:

(via konyvtáros)

Közben Klayman Fatertől kaptuk a megjegyzést, miszerint “Keszthelyen már volt tavaly is, idén is van”, és hát az internet sem mond mást. Dobozban éltünk, sajnáljuk. Nagy fel Keszthelynek!

(via zaol)