keresés menü

Szétbarmoltuk Budapestet, és egyetlen rendőr sem szólt ránk

Ki ne fantáziált volna már arról, hogy a saját elképzelése szerint alakítsa át kedvenc helyeit és tereit, úgy, hogy cserébe nem fenyegeti a lebukás veszélye? Mégiscsak ott lapul az alkotás igénye a 21. század emberében, de azt az adrenalinszomjat, amivel mondjuk a hardcore firkászok rendelkeznek, azért olyan sokan mégsem birtokolják. És a rabosítás sem olyan jó buli. Ezért hát az utcák maradnak olyanok, amilyenek, illetve amilyeneknek a helyi önkormányzatok akarják látni őket.

Na de ezt nem kell hagynunk! Szerencsére az alkalmazásfejlesztők hamar előálltak szórakoztató, egyben rizikómentes megoldásokkal. Amikor tavaly megírtuk, hogy milyen új képbuheráló appokkal gányolhatjuk szét a fesztiválos mobilfotóinkat, még nem sejtettük, hogy ez semmi nem lesz ahhoz képest, amire a to.be camera képes.

Merthogy erre képes:

Sőt, erre is képes:

Bizony, ez egy augmented reality alapokon nyugvó app, amivel egyes felületeket – az ujjbegyünk puszta érintésével, OMFG – átszabhatunk, míg a többi ugyanolyan marad, és így pillanatok alatt azt érezhetjük, hogy a legmenőbb glitchvideók rendezőinek nyomába szegődtünk. Vannak előregyártott mintázatok, amikre lecserélhetjük mondjuk az eget, de némi eurócent-ráfordítással a saját fotóink közül is válogathatunk átmeneti hátteret.

Az én kedvencem a buzilobbi-aranypor volt:

Rövid kis videóinkat aztán elmenthetjük a telefonunkra, aztán ha arra van érkezésünk, gyárthatunk belőlük jó sok értelmetlenül elvesztegetett idővel ilyen gifeket, mint ezek itt fent. De ahhoz már más alkalmazásokra lesz szükségünk.

Sajnos a program egyelőre csak iPhone-ra elérhető, de arra nagyon!