keresés menü

Az 5 legjobb budapesti esemény, ahol szeptemberben megtolhatod a kultúra szekerét

CIRCUS kiállítás @ TELEP / szeptember 3. csütörtök

Csontvázember! Sziámi ikrek! Szakállas nő! Áldott elátkozottak! Két nem mindennapi látásmóddal bíró alkotó bizarr tárlata: Jakócs Dorottya ismét szándékosan az utolsó pillanatban elkészített képeivel érkezik, alkotási rohamának főszereplőinél a kínzás az élet értelme, miközben nem veszik észre, hogy ők rabszolgáik legnagyobb rabszolgái. Kocsis Eszter bábkészítő a kiállításon bemutatandó bábokat 2012-ben, első terhessége idején kezdte el készíteni saját magának, terápiás céllal, hogy segítsenek feldolgozni azt a szorongást, amit egy új élet titkos és öntörvényű kifejlődése jelent.

Balhüvelyem bizsereg @ Várfok Galéria / szeptember 4. péntek

A Balhüvelykem bizsereg, gonosz lélek közeleg (idézet a Macbethből) című tárlat Győrffy László eddigi legnagyobb bemutatkozása lesz a Várfok kiállítóterében, ahol számos műfajt érintve a horror filozófiájával és poszthumán biológiával fűszerezve a teremtéstörténettől az apokalipszisig vezet az út – vagy éppen fordítva.

Audio Video MEEK & PEEK @ Prezi HQ / szeptember 11. péntek

Mitől lett Walter Whiteból igazán elborult Heisenberg? Hogyan lehet egy véres leszámolásból vígjáték? Mi tesz igazán szirupossá egy boldogító igent? Merész fejszével vágnak a nagy fába az Eastaste-es fiúk, vagyis komplett workshopot szerveztek a filmzene témája köré. Tövisházi Ambrustól Emil Goodmanig, Kalotás Csabától a Van valami furcsa és megmagyarázhatalan című magyar filmremek rendezőjéig és zeneszerzőjéig többen is a nem feltétlenül kerek asztal mögé járulnak. Nagy megfejtések várhatók!

Hanglemezbörze @ MÜSZI / szeptember 13. vasárnap

Aztmondjahogy minden hónap második vasárnapján lemezbörze a Blaha Lujza tér kultúrálódási tetőterében, vagyis ez azt jelenti, hogy ITT AZ ŐSZ ELSŐ LEGAUTENTIKUSABB BAKELITTÚRÁSI LEHETŐSÉGE! Ez már csak annak fényében is fontos, hogy ismét jön fel a jó öreg fekete formátum, mint a kibaszott higany. Vétel-eladás-csere, minden szinten!

1. Magyar Klipszemle @ TOLDI / szeptember 17. csütörtök

Tényleg nem volt még ilyen, ahogy a fáma mondja, tulajdonképpen nem is értjük valójában, miért nem, annyira kézen fekszik. Szóval az elmúlt öt év magyar zenei videói versenyeznek, és még nevezni is lehet ilyen magyar zenei videóval errefelé. Úgy izgulunk, vajon L. Miki belevág fényes nappal az éjszakába a főnyereményért?! És az egykori rendőrkapitány az ultimate vaporwave klippel?