keresés menü

Rakendrollista kreatívvonat robogott keresztül Amerikán

Írtunk már olyanról, hogy valaki egy csipetnyi fantáziával és egy jó ötlettel hogyan alakított át teljesen egy tömegközlekedési járművet. Most egy vonat van soron, ami keresztülszáguldott Amerikán, méghozzá Doug Aitken multimédia művésznek és a Levi’snek köszönhetően.

A vonat New Yorkból indult, összesen 9 állomáson – Pittsburgh, Chicago, Minneapolis, Kansas City, Santa Fe, Winslow, Barstow, Los Angeles, és végül Oakland –  állt meg, és egész útja alatt olyanoknak szolgált kreatív alkotó helyszínként és koncerthelyszínként, mint például a pszichedelikus filmjeiről ismert Kenneth Anger, az Ariel Pink’s Haunted Graffitti, Carsten Höller, Beck, a Cold Cave, Patti Smith, a No Age, a Savages, Olafur Eliasson, Dan Deacon, vagy Olaf Breuning. Koncertek, performanszok, kiállítások, és egy csomó más dolog zajlott le a vonat egyébként baromi hosszú útján, a keletitől egészen a nyugati partig, ami szeptember 28-án ért véget.

Így született meg a Station To Station művészeti projekt, ami egy egyébként meglehetősen szokatlan, de mégis nagyon hatásos módját választotta a fesztiválhangulatnak. Folytatás pedig biztosan lesz. Képekben mutatjuk azt, amiről lemaradtunk, és ezt nagyon sajnáljuk:

Rengeteg élményfotó a Facebookon,  még egy csomó minden a Tumblr-en, a hivatalos honlapon pedig megannyi videó az utazás fellépőiről.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥