keresés menü

Néha a leggázabbnak tűnő ötletek sülnek el a legjobban

“Sziasztok, Hank vagyok és vettem egy buszt.” Így mutatkozik be Hank, aki építészetet tanult az egyetemen és rohadtul megunta, hogy használhatatlan ötleteket kellett megrajzolnia, ezért úgy gondolta, épp itt az idő arra, hogy létrehozzon valami hasznosat puszta kézzel, ráadásul vészesen közeledett az évvégi projektek leadási határideje, kellett valami diplomamunkaként.

Erre vett egy iskolabuszt. Belsejét pedig teljesen lakható részekre változtatta át, amiben Adam Marcus építész és koordinátor volt a segítségére. Az egész ötlet lényege az volt, hogy hogyan lehetne egy komplett élettér – lakás, ház – alapjait viszonylag kevesebb pénzből és helygazdaságosan egy másik, kevésbé vagy teljesen másra használt járműben megvalósítani. Az összesen 9000 dollárt felemésztő projekt 15 hét munkaidő alatt készült el, és nagyon jó példája annak, hogy hogyan lehet egy komplexebb, de nehezen kivitelezhető projekt helyett egy egyszerű és közvetlen megoldást létrehozni.

Vigyázat, ez a kép mozog! És van itt még egy pár gif:

 

Hank honlapján van napló is arról, hogyan működött az immáron lakóbusz első útja, és persze minden fontos részlet, információ megtalálható az ötlet eredetéről is.

Fotók: Justin Evidon

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥