keresés menü

Van egy intim testrészeket instakompatibilissé cenzúrázó app, de az Android és az iOS mégse kér belőle

Egy Melina DiMarco nevű modellnek elege lett abból, hogy a közösségi médiák mondják meg neki, hogy miként mutathatja meg a testét, és egy szellemes megoldással akarta megkerülni az Instagramnak és a Facebooknak a pucérságra prűd szabályrendszerét.

A Nood nevű alkalmazása úgy cenzúrázza az intim testrészeket, hogy az illusztrált megfelelőjükkel takarja el őket. Praktikusan a mellbimbóból egy stilizált bimbi lesz és így tovább. Azaz csak lenne, ugyanis miként az Android, úgy az iOS is kifogásolhatónak tartotta a Noodot, és letiltotta az appboltjából. Úgyhogy erre a mutat is meg nem is-megoldásra még várnunk kell.

Addig is az Apple meggyőzése érdekében egyébként ITT lehet aláírni egy petíciót.

View this post on Instagram

Ladyparts for your ladyparts. Because nips are nips are nips. #noodlife #noodfornude #freethenipple #twonudes #picasso

A post shared by nood (@nood.life) on

View this post on Instagram

These are the badass dancers of @michiyayadance – an all women's contemporary dance theater company here in New York. ??#noodfornude

A post shared by nood (@nood.life) on

View this post on Instagram

"When I first had the idea for nood, my motivation was somewhat self-centered. I was frustrated that @instagram was dictating what and how I wanted to post – specifically regarding my work as a model. Through the development process, I became saddened and determined as a woman. I realized that this issue was so much larger than myself – no one should tell any human how to represent their body. Women are over-sexualized in almost every aspect of their lives. They deserve to take ownership of their bodies and to represent them on their own terms. Always. Watching the freedom, vulnerability, and bravery that #breastsupport brought about was an unparalleled experience that moved me in a way like no other. Thank you to all that participated, especially my @shethinx fam!" – Melina @melinadimarco #breastsupport #breastcancerawareness #noodfornude

A post shared by nood (@nood.life) on

https://instagram.com/p/BNZ9VLugYoT/

Volt amúgy nemrégiben egy ennél sikeresebb próbálkozás is, ami az óvatoskodó Instagramot ténylegesen zavarba tudta hozni.

(via)