keresés menü

Amikor már megmozdulnak a legmenőbb nemzetközi magazinok címlapjai, akkor tudod biztosan, hogy a jövő már a jelen ajtaján kopogtat

Vágjunk is bele, hagyjuk a small talkot, mert ezt mindenekelőtt látni kell: a printelt New York Times magazin legújabb száma ugyanis olyan trippelős borítógrafikával jelent meg, ami gyakorlatilag megmozdul, ha jobban rámered az ember. Igen, a papírlapon is. Ez persze csak egy optikai trükk, az emberi agy viccelődik meg éppen, de ettől még remek húzás, ahogy a pszichedelikus drogterapeutát, Michael Pollant illusztrálják:

View this post on Instagram

‪Cover for this week‘s New York Times Magazine.‬ ‪Art direction @gailbichler

A post shared by Christoph Niemann (@abstractsunday) on

Így néz ki egy asztalra helyezve. Ez nem egy GIF, de mégis, ha sokáig nézzük, elindulnak a kis zizegő négyszögletű formák – köszönjük meg Christoph Niemann illusztrátornak:

Itt pedig a borító sztoriját is megtudjuk:

View this post on Instagram

Are you on drugs right now, or is that just @Michael.Pollan? Our cover story for our #health issue looks at Pollan’s adventures with the researchers and renegades bringing psychedelic drugs into the mental-health mainstream. Here, @gailbichler, the magazine’s #design director, and Jake Silverstein, the magazine’s editor in chief, talk us through the design of this week’s trippy cover by #illustrator Christoph Niemann (@abstractsunday) in our #BehindTheCover series.

A post shared by The New York Times Magazine (@nytmag) on

Amit viszont a Bloomberg húzott be, az még ennél is vadítóbb.

Ők még tovább mentek, és egyenesen mesterséges intelligenciával rajzoltatták meg a borítójukat. Bocsánat: festették.

Robbie Barrat igazi AI-megszállott, és imádja ezt a vonalat a művészettel fuzionálni, korábban például arra programozott be egy számítógépet, hogy “akt” festményeket állítson elő, az eredmény már akkor is zavarba ejtő volt. Most a Bloombergesek arra kérték őt, hogy az ő “virtuális festője” készítse el a legújabb covert. A számítógépnek két hétbe telt megalkotni ezt a mesterművet:

Ez pedig az, ahogy az alkotás lassan kialakult. Őrület.

View this post on Instagram

NEW COVER: It’s our annual annual Sooner Than You Think issue! Pick it up tomorrow to read all about how artificial intelligence is driving cars, making money, exploring oceans … and freaking people out. AI-generated paintings by Robbie Barrat for Bloomberg Businessweek

A post shared by Bloomberg Businessweek (@businessweek) on

Szép új korokat élünk, na! Mondjuk ha már vallás is épül a mesterséges intelligenciára, akkor tényleg nem lehet hülyeség, amit Barrat mond, miszerint az AI hozhatja el a legújabb nagy művészi mozgalmat az életünkbe.

Itt az új vallás, ami a mesterséges intelligenciát élteti

Tűz tartalom 🔥