A New York Times és a Bloomberg is alkotott.

Vágjunk is bele, hagyjuk a small talkot, mert ezt mindenekelőtt látni kell: a printelt New York Times magazin legújabb száma ugyanis olyan trippelős borítógrafikával jelent meg, ami gyakorlatilag megmozdul, ha jobban rámered az ember. Igen, a papírlapon is. Ez persze csak egy optikai trükk, az emberi agy viccelődik meg éppen, de ettől még remek húzás, ahogy a pszichedelikus drogterapeutát, Michael Pollant illusztrálják:

Így néz ki egy asztalra helyezve. Ez nem egy GIF, de mégis, ha sokáig nézzük, elindulnak a kis zizegő négyszögletű formák – köszönjük meg Christoph Niemann illusztrátornak:

Itt pedig a borító sztoriját is megtudjuk:

Amit viszont a Bloomberg húzott be, az még ennél is vadítóbb.

Ők még tovább mentek, és egyenesen mesterséges intelligenciával rajzoltatták meg a borítójukat. Bocsánat: festették.

Robbie Barrat igazi AI-megszállott, és imádja ezt a vonalat a művészettel fuzionálni, korábban például arra programozott be egy számítógépet, hogy “akt” festményeket állítson elő, az eredmény már akkor is zavarba ejtő volt. Most a Bloombergesek arra kérték őt, hogy az ő “virtuális festője” készítse el a legújabb covert. A számítógépnek két hétbe telt megalkotni ezt a mesterművet:

Ez pedig az, ahogy az alkotás lassan kialakult. Őrület.

Szép új korokat élünk, na! Mondjuk ha már vallás is épül a mesterséges intelligenciára, akkor tényleg nem lehet hülyeség, amit Barrat mond, miszerint az AI hozhatja el a legújabb nagy művészi mozgalmat az életünkbe.

Itt az új vallás, ami a mesterséges intelligenciát élteti