keresés menü

Minden jó dolog intézményesül egyszer: állandó Banksy-kiállítás nyílt Londonban

View this post on Instagram

Bunker's lookin' 👌today #banksybunker #banksy #girlwithballoon #artistproof #chooseyourweapon #silver #queenvic #hangupgallery #stokenewington #london #comesayhi @stefanstrumbel

A post shared by Hang-Up Gallery (@hangupgallery) on

Talán még sosem volt ekkora hájp Banksy körül, mint mostanában. Idén volt ugye a dismalandes akciója, majd ismét az a kérdés került elő, hogy vajon ki is lehet igazából Banksy. Ilyen szempontból – meg tán amúgy is – a legjobbkor indult el egy állandó Banksy tárlat a Londonban.

A dalstoni Hang-Up Gallery-ben keddtől vasárnapig, tehát heti hat napon lehet megtekinteni a folyamatosan változó, de mindig tizenöt tételből álló tárlatot, amiben lehetnek szitázott és festett cuccok, illetve szobrok és installációk is. Ezek ráadásul meg is vásárolhatóak bárki által.

“Momentán sehol a fővárosban nem lehet találni egy állandó Banksy-tárlatot” – magyarázta Ben Cotton a galéria vezetője. “Úgy gondoltuk, változtatunk ezen. Most van ez a bensőséges tér, ami bemutatja a munkája keresztmetszetét a karrierje kezdetétől a napjainkig. Így Banksy-rajongóként és tapasztalt gyűjtőként is érdemes betérni.”

View this post on Instagram

I spy with my little eye…. #banksy #katemoss #artistproof #banksybunker #stokenewington #london @hangupgallery

A post shared by Hang-Up Gallery (@hangupgallery) on

View this post on Instagram

Eeny meeny… @hangupgallery #banksycollection #trolleys #toxicmary #morons #barcode #eenymeeny #banksybunker #hangup #streetart

A post shared by Hang-Up Gallery (@hangupgallery) on

(via)