keresés menü

Kóti Réka analóg portréi feltörekvő New York-i színészekről

Alex

Alex Bartner New York-i színész, aki nemrégiben végzett a New York University Tisch School of Arts-ban. Szenvedélye az olyan provokatív és igazságban gyökerező történetek megosztása a közönséggel, ami segít a perspektívák tágításában. Alex a NYU-ban töltött évei alatt részt vett a Stella Adler Színész Stúdió, az Amszterdami Nemzetközi Színházi Műhely és a Stonestreet Film / TV Stúdió munkájában.

Kim

Kimberly Singh egy első generációs guyanai-amerikai színésznő, a New York-i Queensből. Kimberly 2017-ben végzett a The Maggie Flanigan Stúdióban. Azóta két New York-i színházi előadásban debütált.

Andrea

Andrea Lee Christensen Tajvanon született egy kínai anya és egy német-dán apa gyermekeként. Gyerekkorát a kaliforniai Szilícium-völgyben töltötte, majd a New York University Tisch School of Arts-ban folytatta tanulmányait. Az iskolai évek alatt egy barátjával létrehozták a Supertramp Co-t, egy feminista fókuszú produkciós irodát.

Legyen még itt két másik projekt is Rékától!

Dupla expozícióval készült képek mesélnek a nemi identitásról

Miután Kóti Réka már fotózta többek között New York, Budapest és Berlin queer arcait, most Lisszabonban folytatta a Wonderland néven futó projektjét, ami a nemi identitással kapcsolatos sztereotípiákról szól. Réka analóg technikával és dupla expozícióval készült képeiből egyébként két tárlat is nyílik a portugál fővárosban, május 18-án az Espaco Santa Caterina művészeti galériában és 19-én az ILGA Portual központjában.

New York, Berlin és Budapest queer arcai Kóti Réka fotóin

Szeptember 13-tól a TOBE Galériában tekinthető meg Kóti Réka Wonderland című fotókiállítása, ami érzékeny portrékon keresztül mutatja be a queer-kultúrát. A keddi megnyitó előtt beszélgettünk Rékával. Urbanplayer: – Miért fontos számodra a queer-kultúra? Kóti Réka: – A queer-kultúrával való megismerkedést egy tavalyi berlini gender-témájú szemináriumnak köszönhetem, ami rádöbbentett hogy mennyire kevesett tudok a nemi identitásról való […]

Tűz tartalom 🔥