keresés menü

Ha a Király utcában jársz, fordulj rá erre a kiállításra, mert csak öt percedbe kerül, és el fogsz gondolkodni

Rákészülni nem kell, simán be lehet esni az utcáról.
És biztosan nem lesz ott rajtad kívül senki más.

Mindezt a Király utca 11-ben, a képzőművész Kiss Miklós jóvoltából, aki nem először csinál olyan szokatlanságot, mint ami itt vár. Szó sincs ugyanis hagyományos értelemben vett tárlatról. Eleve ott kezdődik az egész, hogy egy szokatlanul szűk helyiségbe lépsz be, amiket fehér falak körítenek minden oldalról. És aminek a végén egy hosszú, fehér lepel fed el egy másik, titkosabb belső helyiséget.

Mielőtt nagyon elkezdhetnél gondolkodni, mi lehet ott, úgyis kizökkent téged egy ott dolgozó a bejáratnál. De ezek után belépsz abba a még kisebb térbe, amiben

a fehér falak szorításában csak te vagy csendben, tökegyedül. Plusz hét képkeret. Amikben nincs semmi. Egy ideig.

Itt jön az, amit úgysem mondunk el, be kell menni, meg kell nézni. Azt az egy falat lefotózzuk, amivel nem szpojlerezünk el semmit, mert ez már a “kiállítás” vége:

Hogy hogyan lesz a MySelf című installáció Budapest legszemélyesebb műalkotása, arra ott helyben kell rájönni, de mivel innentől minden újabb szó élményrontó spoiler lenne, abba is hagyjuk. Itt van a cím a Gozsdutól két percre, itt meg a hozzá tartozó Facebook-event, ha kevés lett volna ennyi promó. Menj be, nézd meg!