Kiss Miklós dizájner tervezett egy szemmágnesező kirakatot a Mono Kossuth utcai butikjának. Nappal olyan, mintha az egész, az üvegen tükröződő utca a vízben úszna, éjszaka pedig a bevilágított boltot látjuk a kékségben.

Urbnplyr: – Honnan jött az akvárium ötlete?

Kiss Miklos: – A kiindulópont egy három évvel ezelőtti terv volt, amelyet még a Mono Fashion üzletének a kirakatára terveztem szintén nyári szezonra. A nyár valahogy összefüggésben áll a vízzel az emberek számára, és nagyon gyorsan adódik a gondolattársatás, hogy a kirakat, ha víz van benne, akkor akvárium.

UP: – Milyen technikával sikerült megvalósítani?

KM: – A technika egyszerű, az ablak üvegére fényáteresztő fóliát ragasztottunk. A keretet pedig kültéri gipszkartonból készítettük el egy egyszerű vázra. A kivitelezést tekintve, ha több idő áll a rendelkezésünkre, még szebben megoldhatóak lettek volna az illesztések, de azért így sem egy szokványos kezdeményezés ez Budapesten.

UP: – Meddig lesz ez megtekinthető?

KM: – Ez a konstrukció elvileg a nyári szezonra lett tervezve. Reméljük, hogy tetszeni fog az embereknek, és esetleg más hasonló ötletek is megvalósulhatnak kár itt, akár máshol.

Nappal

Este

Képek: Jaksa Bálint

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)