keresés menü

Itt a tökéletes tengerparti e-olvasó!

Bevallom én igazából az e-olvasókat nem igazán szeretem. Egész egyszerűen azért, mert hiába fér rá több regény, mint amihez egész életemben szerencsém lesz, ugyanúgy helyet foglalnak nálam, mint egy könyv. Egynél több regényt pedig ritkán olvasok egyszerre.

Én ezért azt csinálom, hogy a telefonomra letöltött olvasó-appban elfordítom vízszintesre a kijelzőt. Így nagyjából egy akkora felület lesz a szemem előtt, mintha egy könyv (vagy egy nagyobb olvasó) lapjának harmadát látnám úgy, hogy a szélesség majdnem megegyezik. Kicsit nagyobban mutatom, de valahogy így fest:

11051299_1062473870434746_2145333539_n

Nem hiszem, hogy az én középkategóriás LG-m kizárólagos szkillje, de a maximálisra feltolt fényerő mellett nincs az a napsütés, amiben ne tudnék napszemcsin keresztül olvasni hosszú időn át. Aztán ha végzek, zsebreteszem a telót és megyek dolgomra.

Ha viszont ez után a tengerbe szeretnék bemenni, akkor kint kéne hagyni a telóm. Amin ugyan nincs hitel, viszont előfizetéses, így elég költséges lenne pótolni, ha egy tengerparti szarka esetleg lecsapna rá, amíg én a sós vizet nyelem.

Egyelőre még csak kíváncsiságból kezdtem el böngészni a neten, hátha akad valami olcsó e-olvasó, amin nem kell aggódnom, hogy ellopják-e. Ekkor szaladtam bele a Kobo ER430 Minijébe, amit az eMAG-ról majdnem féláron, 7900 forintért lehet most beszerezni. Ez kábé annyi, mint két jobb regény ára.

A kis Kobo ennyike pénzért zenét is lejátszik, bővíthető a memóriája, stílusos, vékony, valamint ahogy nézem, jár hozzá egy Hunger Games könyv is. Tehát csupa olyan dolog, amiért ha csak ennyit fizetek, tuti nem fogok aggódni fürdés közben. Sőt talán le is adom a vakáció végén egy tengerparti könyvtárba.

Nézzetek körül ti is az eMAG-nál, hátha megoldódik egy hasonló újkeletű problémátok. Csomó aktuális termék van ugyanis a katalógusukban az akciókameráktól kezdve a szépségápolási készülékekig, ingyenes házhozszállítással.

(A nyitókép csak hangulatos illusztráció innen: Artbookslife)

Tűz tartalom 🔥