keresés menü

Budapest, mint társadalmi tükör Bartha Máté könyvében – bemutató csütörtök este!

Bartha Máté fotós neve egész biztosan ismerősen cseng azoknak, akik a kezükben tartották a The Room magazin legutóbbi két számának valamelyikét, látták S. Olbricht Carla Under Waterrel közös számához, az S_Tuder (tape 1)-hoz készült klipet, esetleg rémlik valami az FKSE képzőművészeti vásárának kampányából.

Máté első könyvének, a Common Nature-nek a bemutatására kerítenek most sort csütörtökön este 7-től a Rottenbiller utcai Stúdió Galériában.  A könyv a városi környezethez adaptálódott embert helyezi fókuszba, témája Budapest, ami ebben a kontextusban az összes város társadalmi tükreként is tekinthető. A városi környezet által torzuló értékek kritikájaként is felfogható, méghozzá nemcsak tiszta dokumentarizmusként, hanem megrendezett képi világokon keresztül is.

A Common Nature-ben lineárisan épülő absztrakt történet bontakozik ki, sorozatosan visszatérő motívumok, szimbólumok szövik át a képeket és alkotnak egy egységet. A könyv koncepciója Zuzana Lapitková független kurátorral közösen alakult ki, és 84 oldalon keresztül, összesen 43 képpel mutatja be Bartha Máté munkásságának gerincét.

A bemutatón angol nyelvű beszélgetés keretein belül mesél a szerző és a kurátor, méghozzá az FKSE “Új Tagok” című kiállításának utolsó napján. Ráadásul lesz zene is, S Olbrichtnak és Bartha Márknak köszönhetően.

Bartha Máté Tumblr
Bartha Máté Behance
Facebook event

2014. január 30., csütörtök, 19:00
FKSE Stúdió Galéria
1077 Budapest, Rottenbiller utca 35.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥