keresés menü

A Corvintetőről titkos zugokba bújik a popmozi sorozat

indiana-jones-and-the-raiders-of-the-lost-ark-original

Ahogy nyáron megígérték, télen sem állnak le a Budapest Rooftop Cinema szervezői. Ha jön a hideg, akkor bújj el velük egy multiplexbe és nézz popfilmeket váratlan helyeken – mondják ők. Besnyő Dani, a Corvintető nyári teraszmozijának szervezője ugyanis azt mondja, hogy új izgiséget találtak ki a budapesti kommerszkult filmek rajongóinak szórakoztatására. Ez pedig a rooftop szó secret-re cserélésével egy olyan alkalmi vetítéssorozat lesz, amilyet maximum a barátainkkal és sok csipsz meg sör meg egyebek kíséretével tolnánk végig egy este, ha elsős egyetemisták lennénk.

Nem csak a műremekek befogadása, hanem az “extrém” helyszínek alkalmi elfoglalása és performatív újraértelmezése is a program részeivé válik a vetítések során, ráadásul nem csak az ifikori sztóndszakkör, hanem a tágabb közönség számára is elérhetően. Kevesek által ismert egykor patinás mozitermek, loftok és hasonszőrű rejtett belső terek válnak mozivá a srácok tervei szerint. És persze lesz étel-ital, filmek után dj meg köztük pedig különféle mikroprogram is.

Az első alkalom egy gyerekkori kedvenccel, az Indiana Jones sorozattal ostorozza meg az őszt. Klasszikusan, Harrison Ford főszereplésével, hogy a nosztalgiaélmény is meglegyen:

http://www.youtube.com/watch?v=LJeJVa8mIDs

Az október 26-i kalandmaraton programja pedig, úgy néz ki, a három epizód közti pihenőidőben is kínál egyet s mást, így talán megéri majd nem az RTL Klub karácsonyi műsoráig várni a trilógiára:

18:00 – 19:55 Az elveszett frigyláda fosztogatói
19:55 – 20:15 “Kincskeresés”
20:15 – 20:45 Beszélgetés egy régészprofesszorral
20:45 – 22:45 Indiana Jones és a végzet temploma
22:45 – 23:15 Meglepetés program
23:15 – 01:15 Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
01:15 – 03:00 Dj. Onoff

A mozi most nem lesz ingyenes,  a jegyek kétezer körül mozognak majd, a konkrétumok (pl a helyszín, mert az ugye titkos) majd időben derülnek ki.