keresés menü

Szabad ég alatt premierfilmeket nézni: a Budapest Rooftop Cinema elintézte

A 2017-ben már ötéves, lépésről lépésről átgondoltan felépített BRC projekt megújult arculattal, új weboldallal és fejlesztésekkel dörrent idén: most már egy Christie Digital DLP 2K minőségű projektor segítségével a normál mozikban megszokott képi minőségben lesznek élvezhetők a vetítések.

Az évadnyitó vetítést június 12-én tartják: a Donnie Darko című thrillerklasszikussal a Budapest Rooftop Cinema Classics indul útjára, ami pont az, amit a neve mond: ismert, de elévülhetetlen érdemű filmek sorakoznak hétfőnként, vígjátéktól a trashig, ráadásul

mindig eredeti nyelven, magyar felirattal.

A BRC, a Film.hu és a Magyar Nemzeti Filmarchívum közös vetítéssorozataként jelentkezik továbbá a Magyarok a háztetőn, ami a magyar filmtörténet ikonikus remekművei mellett az elmúlt évek legnagyobb sikereit is bemutatja, ebben az esetben természetesen épp fordítva: magyar nyelven, angol felirattal. Ez június 13-án Kostyál Márk Kojot című filmjével kezdődik, szeptember közepéig megy a széria, a vetítések előtt az alkotók mesélnek filmjeikről.

Harmadszor indul el továbbá a francia mozi kortárs és klasszikus alkotásaiból egyaránt szemezgető French Rooftop Cinema sorozat a Budapesti Francia Intézettel karöltve. A június 29-től csütörtökönként jelentkező vetítések Luc Besson A nagy kékség című klasszikusával veszik kezdetüket, majd további francia nyelven, angol felirattal bemutatott filmekkel folytatódnak július 27-ig.

2017 újdonsága a Premier Movie Day, amiben az időjárástól függően, a hét többi napján totál friss filmeket vetítenek csúcsminőségben a Blaha tetején a mozis bemutatókkal egyidőben.

Mi csakis sok fasza sikert tudunk kívánni Besnyő Daniéknak a szintlépéshez!

Na és felhallatszik a Blaha zaja? Interjú a Budapest Rooftop Cinema szervezőjével