keresés menü

Van igazság: Irvine Welsh egy teljes regényt szentelt a trainspottingos Begbie-nek

Miután Danny Boyle bejelentette, hogy jön a Trainspotting folytatása, most a film alapjául szolgáló regényt jegyző Irvine Welsh is felvette a klasszikus töreténet egyik szálát. Az áprilisban érkező legújabb regényének, a The Blade Artist-nak ugyanis nem más lesz a főhőse, mint Francis Begbie. Tehát ő:

200 (1)

Welsh a Skinny-nek adott interjújában megosztott néhány izgi részletet a hamarosan érkező könyvéről. Mivel úgy érezte, kell egy csavar, hogy újra izgalmas lehessen a karakter, ezért a The Blade Artistban Begbie Kaliforniában él a feleségével és két gyerekével. Megváltoztatta a nevét is, és már Jim Begbie néven csinált – kapaszkodjatok meg – művészkarriert.

200

Welsh az új Begbie-vel egy olyan karaktert alkotott, akiben még mindig megvan az erőszak, de időközben megtanulta azt kezelni. Amikor azonban a regény során visszatérve Skóciába megtudja, hogy meggyilkolták a fiát, akivel nem tartotta a kapcsolatot, akkor mindenki biztos benne, hogy elszabadulnak az indulatok…

tumblr_ngp644x4y71th4yw6o2_500

A regényben megismerhetjük majd Begbie múltját és azokat a körülményeket is, amik pszichopatává tették. Welsh szerint ha Begbie jó családba születik, akkor politikus vagy üzletember lett volna. Mondván, a Begbie-re jellemző magatartás a háborúzó politikusok agressziójával állítható párhuzamba. Hát egyelőre ennyi, várjuk nagyon a könyvet meg Danny Boyle újabb bejelentését is!

tumblr_mxqkwlhgoe1rz6vhco1_500

(via konyvesblog)

Tűz tartalom 🔥