keresés menü

Banksy nyolcmilliós képpel köszönte meg a segítséget egy 14 éves srácnak

A 14 éves Ben Azaria az angliai Kendalból Oxenholme-ba vonaton utazott, amikor egy férfinak a hátitáskájából kiesett néhány festékszóró és egy gázmaszk. Ő készségesen segített összeszedni őket, mire az illető megkérdezte, hogy tudja-e, ki az a Robin Banks? Neki fogalma se volt, erre az idegen aláírt egy képet és azzal adta neki oda, hogy ez 30 ezer dollárt ér, legyen szép életed! A képen Banksy híres virágdobója volt látható.

Ben hazaérve rögtön rákeresett az illető nevére, és ekkor látta, hogy nem csak egy légből kapott néven mutatkozott be neki az illető. A kissrác leírása szerint

Banksy negyvenes forma, szőke, kékszemű ember volt, viseltes, festékfoltos ruhákat hordott és egy régi fekete kalap volt rajta.

Ez a leírás amúgy jól megfelel annak a képnek, ami tavaly járt körbe a rejtőzködő művésszel kapcsolatban:

Ha megtörténik a kép és az alátagelés hitelesítése, akkor Ben rögtön tovább is adna rajta. Az érte kapott pénzből pedig venne egy telefont, a maradékot pedig okosan félretenné a későbbiekre.

A jó tett helyébe jót várj közmondást és a Robin Hood sztorit is megidéző, már-már népmesei történet jól illeszkedik a világ leghíresebb társadalomkritikus graffitisének a mítoszába – akiről itt szedtük össze korábban, mi az a tíz dolog, amit csak kevesen tudnak róla. (A valós identitását úgy tűnik, még mindig senki sem.)

(via Daily News / Mirror )