keresés menü

A Corvin Pláza pofátlanul lenyúlta a Budapest Rooftop Cinema koncepcióját?

Jópár éve mi is örömmel tapsoltunk a Budapest Rooftop Cinemának (akkori interjúnk a fővárosi VJ-kultúrából jól Besnyő Dani alapítóval itt olvasható), ami gyakorlatilag nem mást csinált, mint szabad ég alatti autósmozit autók nélkül, a belváros közepén, sok emelet magasban. Naná, hogy a koncepció nyitott szemekre és fülekre talált – a 30 ezres közösségimédiás rajongótábor is beszédes.

Évekig szépen is zizegetett a Corvintető tényleges teteje.

Na és felhallatszik a Blaha zaja? Interjú a Budapest Rooftop Cinema szervezőjével

De aztán Corvintető már nincs többé, mint tudjuk, a mozikoncepció így átköltözött 2018 nyarán a Corvin Pláza magaslati szintjére. Idén azonban váratlan fordulat következett be: Besnyőék nem vihetik tovább a projektjüket itt, a bevásárlóközpont ugyanis megegyezett másvalakivel. Szintén tetőmozi lesz, és nem nehéz elképzelni, hogy a pláza a már megismert know-how és a tapasztalatok birtokában könnyen veszi ezt az akadályt.

“A Kultik Mozihálózat Kultik Sky Cinema néven indítja a helyszínen moziját, melynek koncepciója kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit mi dolgoztunk ki: az általunk tervezett fejlesztéseket – amelyeket természetesen megosztottunk a plaza üzemeltetéssel is – most ők megpróbálják ugyanúgy megvalósítani, mintegy kimásolva a tervezetünk minden lényegi elemét: a terasz födém korlátozott terhelhetősége miatt idén felfújhatós mozivászonnal készültünk, valamint fix gépházat is kialakítottunk volna, hogy a nézőtér ezáltal még nagyobb és kényelmesebb legyen, így a lehető legtöbb napágy férjen el a tetőteraszon. A bevásárlóközpont a mai napig semmilyen választ, érdemi magyarázatot nem adott arra, mi volt az oka annak, hogy egy ezidáig számunkra teljesen ismeretlen társasággal egyezzen meg a hátunk mögött” – mondta Dani.

Így nézett ki, amikor még Budapest Rooftop Cinema volt

A Budapest Rooftop Cinema alapítója azt írta nekünk, hogy a jogászkodás helyett első körben együttműködési tárgyalást kezdeményeztek, ez azonban süket fülekre talált, így ügyvédjük megteszi a szükséges lépéseket. Ezen nem is csodálkozunk, mert ahogy Dani fogalmaz:

“Az elmúlt hét évünk folyamatosan a fejlesztésekről szólt, hatalmas beruházások mentek bele a projektbe, az utóbbi három szezonban már DCP technikával is vetítettünk, az összes országos filmforgalmazóval sikeres együttműködésben vagyunk, számos sikeres premiert tartottak nálunk.”

Hogy mi mit tehetünk addig is? Elkerüljük a Corvin Plázát, de legalábbis annak tetőmoziját, ha az tényleg megnyílik ebben a formájában.

Tűz tartalom 🔥