keresés menü

Új csúcsital hálózza be a budapesti nyár utolsó napjait

Egyszer ennek is el kellett érkeznie. Amikor a középszerű vodkaszódák lesütött szemmel összesúgnak, a nagyképű pinacoládák arisztokratikusan fordítják el irigy fejüket, a mojitók zavarodottan rugdosnak egy szelet fonnyadt lime-ot a sarokban, a sportfröccsök meg már régen elvánszorogtak a négyeshatos megállójába, mert tudják, hogy nekik itt már rég nem terem semmi babér.

Azon a helyen ugyanis, ahol egy ideje a Duna mellett is a görög tengerparton érezheti magát az ember, vagyis az A38 korábban kihasználatlan déli (még jó!) csücskében, a Metaxa Napozóban, most egy új versenyző fürdőzik a nap rivaldafényében. Ő:

A Metaxa Sunginger nevű új hős távoli rokonságot ápol olasz kollégájával, az Aperol Spritzcel, vagyis éppen olyan ízbimbókényeztetően savanyúédes, viszont még jobban teszi a dolgát azon a téren, hogy hűsítés közben okosan, értelmiségi módon helyez rá minket az elengedés trekkjére.

Kéne menni igyekezni, mind meginni, mert már nem sokáig tart a nyár a vénasszonyi változat megérkezése előtt, és a készletek sem!