keresés menü

Új zene, új irány: így hangzik Budapest legfankibb brigádja, a(z új) Amoeba

Tagcsere utáni újratervezés.

Már négy éve is körbetáncoltuk az Amoeba zenekar jelentőségét és jóféleségét, emlegetve pionírságot, hazai popzenei sztenderdektől fényévekre hajítódást, meg sok minden mást, és a helyzet a következő: Magyarország legfoglalkoztatottabb underground bandája a, future-groovemaster-neosoul hangzások élharcosai nagyon nem álltak le, még ha egyeseknek ez a benyomása is támadhatott a felőlük fújdogáló csendes szelek hallatán.

Valójában a tagok az előző nagylemez óta side- és egyéb zenei projektekkel nagyon is foglalkoztak a tagok, szóval a színfalak mögött tovább forogtak a kerekek. Viszont időközben kiszállt Bognár Szabi, és a helyére érkezővel kapcsolatban megfogalmazódott, hogy

jó lenne, ha a stílusával kicsit lehetne – a szó jó értelmében – diszkósabb vonalat beemelni a zenekar hangzásába.

Ez az érkező Molnár Bence lett, aki a Jazzbois projektből hozta magával Czirják Tamás társát is, így aztán az Amoeba ötfősre hízott. Így kezdték el az új anyag gyúrását, amiből 2020-ra új nagylemezt faragódik. És az első dal már be is fogadható róla:

A hangzásbeli váltást a fenti három perc alapján mi úgy tudnánk megfogalmazni, hogy míg a korábbi Amoeba mondjuk Erykah Badu kedvence lett volna, addig az új Amoeba a Mayer Hawthorne nevével fémjelzett Tuxedo duóé. Vagy Dam Funké. Chromeoé. Esetleg Breakboté.

December 14-én meg is mutatják az Akváriumban az új szitut, letesztelve azt rajtunk, színpad előtt álló embereken. Előzenekar a Perrin lesz, amivel átfedésben van Czirják Tamás dobos, illetve az Amoeba gitárosa, a juke-footwork-brokenbeat ELEVATED krúból is jól ismert Vanis Viktor nekik is penget majd gitáron pár dalt.

Menjetek élőben részt venni az új vizekre evezésben yo!