keresés menü

Sziget2017: ezt az öt dolgot nagyon nagy kár lenne kihagyni az idei fesztiválon

Belsős tippek, téveszmék eloszlatása, és egyetlen egy koncert: öt pontban összefoglaltuk, hogy mire érdemes figyelni, merre érdemes menni a Szigeten.

1. DIY pólóstencilezés a H&M-nél

A nagyszínpadtól nem messze van a népszerű ruhamárka standja, ahol többek között egy hatalmas munkaasztalnál készíthetsz magadnak teljesen egyedi szigetes, H&M-s vagy olyan pólót, amilyet akarsz. Kartonból kivágod, festékszóróval megfújod, és már mehetsz is Wiz Khalifára. A pólót ráadásul ingyen adják, szóval kicsit megérősebb, mint a béna officialért otthagyni vagy két üveg pezsi árát.

2. Éjjel sétálni a mindenféle fények alatt

Persze lehet azon dohogni, hogy a parasztvakítás helyett legyen jobb a lineup, de az a helyzet, hogy szuper dolog abban a tudatban a millióféleképpen kivilágított kis ösvényeken mászkálni, hogy nem megy éppen semmi olyan koncert, amin MINDENKÉPPEN ott kéne lenni. Lenne az a gazdagság, amikor csak ezért megvenném a 22500 forintos napijegyet!

Fotó: Vén Alexandra

3. Nagyon olcsó jégkrém az Aldi mellett

Ezerötért gyros? Nyolcszázért pizza? Ugyan már, ebben a forróságban!? Az Aldi melletti szintén aldis standnál lakótelepi árakon lehet jégkrémeket venni. Kezeket fel, aki nem lakik jól olyan hat-nyolc fagyitól?

4. A nagyszínpad előtt hesszelgetni délután

Lehet titkos kedvencekről suttogni az A38 sátor mellett, a partyaréna közelében elütni az egész hetet, az afrikafaluban sztondulni, akármi, a fesztivál lelke akkor is a nagyszínpad marad. Annál pedig nincs szigetesebb élmény, amikor délutántól a naplementéig a fűben ücsörögve, sörözgetve nézegeted az embereket és a koncerteket.

5. PJ Harvey

Ez szubjektív, ráadásul vele egyidőben lép fel Danny Brown, de akkor is az az érzés, hogy PJ Harvey a pénteki napon a naplementében egy olyan sokat emlegetett, instant legendás koncertet adhat, mint mondjuk a Sonic Youth a kilencvenes években. Mutatjuk is, hogy nagyjából mire lehet tőle számítani.

És akkor még néhány hangulatfotó

Azért többen voltak a Nagy-szín-padot megnyerő, ezért a nagyszínpadot nyitó Lóci Játszik koncertjén, mint ami ebből látszik, de lehet jobban járt volna mindenki, ha egy másik színpadon vagy legalább másik sávban történik ez. Ha teszem azt, délután négy helyett hatkor játszanak, akkor csomóan ugyanúgy odaálltak volna, ahogy tették egy másik zenekarra.

Vagy jövőre legyen az akkor a verseny neve, hogy Kora-dél-utáni-sáv.

Ez a Music Box nevű kezdeményezés tök jó, így olyan egyszálgitáros produkciók is helyet kaphatnak, akik kevesek lennének egyedül egy nagyobb helyre. Kár, hogy a képen látható Frank műsorába is vagy két másik színpad beleszólt, pedig elég közel is ültem hozzá a kép lövése után.

Az amúgy nekem teljesen érthetetlen, hogy miközben a bontást anyagi okokra hivatkozva rögtön az uccsó koncert után megkezdik, addig a világzenei, az A38, a party aréna és még csomó hely, az első napon csak így készenlétben várakoznak. Ez a világzenei színpad.

Sziget2017: Tibi atya biztosította a fesztivál eddigi egyetlen igazi ellenkulturális pillanatát