keresés menü

Skót rendőrök villámdrogteszttel indultak rá a skót bulizókra

Ami sokak szerint a személyiségi jogok páros lábbal taposása.

A klubtulajt, Tony Cochrane-t mindössze egy órával a razzia előtt tájékoztatták a rend őrei, akik aztán szépen végigmintavételezték a sort. Sem ectsasyra, sem kokainra, sem kannabiszra és heroinra nem találtak pozitív eredményt, de ha találtak volna, akkor az illető a kapitányságon végzi aznap este. Aki pedig elutasította a tesztet, egyszerűen nem engedték be a klubba. (Azt mondjuk nem nagyon értjük, mi a büntetőjogi különbség egy helyen vagy a közeli mezőn való bekokózásban.)

Cochrane azt mondta a Daily Recordnak: helyesli az antikábó-kampányt, de amit most csinált a hatóság, azzal azért kicsit messzire ment.

“Az emberek, akik kimozdulnak szórakozni, azt érzik, hogy potenciális bűnözőkként kezelik őket.”

A rendőrség ráadásul még egy kamerával felszerelt kisbusszal is leparkolt a klub bejárata elé, a belépőket monitorozva. De egyébként is a skót rendőrök a legbuzgóbbak például az utcán megállítós-átkutatós igazoltatásban: egy év alatt 600 ezer ilyen stop and search-akciót hajtottak végre embereken, főleg fiatalokon.

A sors fekete fintora, hogy a világ leghíresebb kábítószeres kultfilmje, a Skóciában forgatott Trainspotting folytatásáról épp tegnap érkezett hír.